Felhasználási feltételek

A szerzői jog azt illeti, aki a művet megalkotta. Ha a műnek egyéni, eredeti jellege van, szerzői jogi védelem alatt áll a mű átdolgozása, fel­dolgozása vagy fordítása is.
Az adatbázis szerzői jogi szempontból releváns meghatározása a következő tartalmi elemeket foglalja magába: adatok valamilyen rendszer szerinti gyűjteménye, ahol a rendezési elv szellemi tevékenység eredménye, az adatok elektronikus úton egyedileg hozzáférhetők, és az adatbázis előállítása jelentős anyagi, szellemi, valamint időráfordítással jár.

A fentiek szerint az NBA1.hu oldalai szerzői jogvédelem alatt állnak, melynek jogtulajdonosa az Aerotrade Kft.
A tulajdonos minden jogot fenntart, így a mű integritásához való jogot, mely tiltja a szerzői jogvédelem alatt álló mű megmásítását, mely kiterjed a mű másolására, fordítására, átszerkesztésére, adaptációjára, vagy bármilyen más jellegű átformálására.

Az NBA1.hu oldalán található anyagok szabadon felhasználhatóak iskolai és tudományos célra, ha a mű részletét a forrás, valamint az ott meg­jelölt szerző megnevezésével használják fel, magáncélra, ha ez jövedelemszerzést nem szolgál.

A szerzői jogok megsértése polgári- és büntetőjogi felelősségre vonással jár. Hasonlóképpen büntetőjogi felelősségre vonást vonz maga után az Interneten elkövetett kárt okozó cselekedetek, mint például a számítógépes rendszerekhez történő illetéktelen hozzáférés vagy a hozzáférés engedélyezett mértékének túllépése, bizalmas vagy személyhez kötődő adatok megszerzése illetve módosítása valamint egyéb kalózkodás és a rendszer ellen irányuló szabotázs.