Missing image

NBA Dzsem – Második nekifutás

NBA Dzsem nevű sorozatunk második részéhez érkezett, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy már-már pofátlanul hosszú szünet után, újra elkezdődött kedvenc bajnokságunk. Nem, itt most nem az Új-Skóciában zajló The Masters Grand Slam of Curling professzionális jégpolírozó versenyére gondolok, hanem a National Basketball Association kosárligájára. Egyébként mindkettőt Észak-Amerikában rendezik mint kiderült Új-Skócia Kanadában van, elég hülye nevet adtak neki, ha engem kérdeztek, de Lebront és Curryt talán egy leheletnyivel jobban vártuk. Szeretjük az NBA-t, na, és időnként ő is szeret minket. A további szócséplést elkerülendő, csapjunk is bele a lecsóba, mint Derek Fisher a mézescsuporba.

 

Döcögve indult az új operációs rendszer

Bizonyára nem én voltam az egyetlen, aki nagyon várta Anthony Davis 4.0-ás verzióját, de a kisportolt szemöldökű erőcsatár 4/20-as mezőnymutatóval zárta a nyitómeccset.

Game highlights

Chef Curry közben a másik oldalon szarvasgombás raviolit főzött.

Davis mentségére szólva jegyezzük meg, hogy a második meccsen már régi önmagára emlékeztetett (25 pont és 10 pattanó, két prakkerral és három triplával megspékelve), már amennyire egy 22 éves srác lehet régi önmaga.

A háromszög támadás

Nem a legfrissebb hír, de annál zaftosabb ez a szerelmi háromszög, hogy ilyen gyorsan hagyjuk a feledés homályába veszni.

Trio

Természetesen Derek 0.4* Fisher, és excsapattársának az exnejével folytatott viszonyáról (kapcsolatáról?) beszélünk. Nomen est omen ide vagy oda, Barnes visszafogott reakciójából arra következtethetünk, hogy Fishernél a beakasztás pillanatában bizony nem volt halászati engedély. Január 16, hol vagy már?

*Nem Fisher elhíresült dobására gondoltam itt, hanem a Knicks idei százalékos győzelmi esély mutatóját osztottam meg veletek.

A hétmillió forintos, rendkívül egyoldalú párnacsata

Austin Riversnek 25,000 oka van arra, hogy bánja ezt a mozdulatot (ennyi dollárra büntette meg őt Silver).

A történet tanulsága? Ha minden áron fejbe kell dobnod valakit, azt tedd felfújható párnával. A hölgynek szerencséje van, hogy nem rajzfilmfigura, abban az esetben ugyanis szinte bizonyosan üllő repült volna az irányába.

Korán érkezett a karácsonyi csoda

Létezik, hogy az NBA végre eltalálta a karácsonyi mezek dizájnját?

Christmas day uniforms

Ha lenne a Wordben ünnepi betűtípus, valahogy így nézne ki. Hirtelen megmagyarázhatatlan késztetést érzek, hogy megnézzem a Reszkessetek Betörőket, bejglit majszolva, majd azt lefojtva egy jéghideg, szigorúan üveges Coca-Colával. Ünnepelj ma velünk, ünnepelj ma velünk, ünnepelj ma velünk…

Ricky Halloween jelmeze

Ha már szóba kerültek az ünnepek, emlékezzünk meg Ricky Rubióról is, aki úgy döntött, hogy idén Halloweenkor Steph Currynek öltözik.

Ha ez végig így maradna… Nem maradt így, Ricky azóta egy 2/8-cal vétette észre magát, mikor már épp kezdtem volna izgalomba jönni.

Shaqnek még mindig van véleménye

Sokkoló, tudom, de a Nagy Kaktusz megint ledobott egy vélemény bombát, több – főleg visszavonult – játékosról is elmondva a frankót. Szerinte.

Sarokpontok: Iverson imáira ő lett volna a válasz, Dwight tehetséges és nem tudja miért nem lett belőle korszakos játékos (állítólag itt majdnem elröhögte magát), Pennyvel volt a legjobb az összhang, nulla esély volt arra, hogy Bryanttel mindketten Los Angelesben maradjanak, Deke nagy szájától (a kongói állítólag mindig DPOY díjaival hencegett) pedig ideges lett, mert Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean-Jacques Wamutombo a Dieselt nem igazán tudta feltartóztatni. Mondjuk ki?

Townsban nincs hiba

Karl-Anthony Towns idegesítően hibátlan kosárlabdázónak tűnik, már most.

Nem emlékszem újoncra az utóbbi évekből, aki ennyire profin mozgott volna az első pillanatoktól. Felejtsük el a tarthatatlan űrstatisztikákat (21 pont, 13 pattanó, 2 blokk 60%-nál jobb TS-sel a mezőnyből), a srác egyszerűen mindig tudja hol kell lennie a pályán, és mit kell tennie ahhoz, hogy az események számára kedvezően alakuljanak. Akár le is fújhatjuk az idei ROY versengést?

A tettes neve Harrison Barnes

Az elkövető 6 láb 8 hüvelyk körüli, utoljára Warriors ruházatban látták.

“Dwight, tetszik az új izzadásgátló dezodorom illata? Nem érzed onnan? Várjál, megoldjuk.”

Porzingis, nem vagyunk rád méltók

Steal, pipa. Labdavezetés, pipa. Csel, pipa. Zsák, pipa. 7 láb 3 hüvelyk.

Aki megemlíti a most még valóban döcögő mezőnyszázalékát, annak saját kezűleg csavarom le a fülét.

7 láb magas juróink heti kalandjai

Rudy Gobert – leradírozta a pályáról Okafort, a liga legjobb védője

Nemanja Bjelica – Triplákban és pattanókban nem lesz hiány

Nikola Jokic – Egy 10/9-es majdnem dupla-dupla mindössze 18 perc alatt

Niko Mirotic – Három meccsen eddig 20/8, 24-es PER-rel. All star?

Danilo Gallinari – Egy kiváló meccs után egy pocsék, tipikus Jekyll & Hyde forma a digótól

Boban Marjanovic – Pad, Boban, Boban, pad.

Kristaps Porzingis – Szikrázik időnként, de a lángokra még várni kell

A hét nyertese

Mi, akik láttuk ezt az adok-kapokot.

Két komolytalan atléta, teszem hozzá.

A hét lúzere

Will Barton félpályás egylábasa, mintegy 10 másodperccel a támadóidő (és a harmadik negyed) lejárta előtt.

Uppsz.

A hét hiányzója