Missing image

NBA Dzsem – “Az első mindig a legemlékezetesebb” edition

NBA Dzsem című blog rovatunk első részét olvasod. Már amennyiben egy blog lehet rovat. Ami a tartalmat illeti, igyekszem majd hétről-hétre górcső alá venni az NBA legérdekesebb, legvisszásabb vagy éppen legviccesebb történéseit. Ha még mindig betárcsázós internetet használsz, hagyj fel minden reménnyel.

 

Rodman

 

Az ígéretekhez híven kezdjük az utóbbi hónapok talán legunalmasabb hírével, a Tristan „nekem is Rich Paul a menedzserem” Thompson, valamint a Cavs kollektíva között lezajló kötélhúzás rövid krónikájával. Mint bizonyára sokan tudjátok, a sztori végére néhány nappal ezelőtt, csodák csodájára pont került. Az előzmények ugye ismertek, Tété, egy vadul áttámadópattanózott tavasz és koranyár után, teljes joggal gondolhatta úgy, hogy a szezon végeztével megkapja a büfé kulcsát. Ki akarna évi 1,44 milliárd forinton eltengődni?

 

Jun 4, 2015; Oakland, CA, USA; Cleveland Cavaliers center Tristan Thompson (13) speaks the media after game one of the NBA Finals against the Golden State Warriors at Oracle Arena. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sports

 

A Clevelandi vezetők arcáról akkor fagyott le a mosoly, amikor Thompson közölte, hogy bár szívesen aláírna egy új kontraktust jelenlegi állomáshelyén, azt azért nem bánná, ha a szerződésén feltüntetett összeg, egyetlen kanadai pennyvel sem lenne kevesebb a maximálisan bekínálható dudvánál. Néhány ellenajánlattal és négy áttoporzékolt hónappal később, sztorink főhőse végre aláírta 5 évre szóló, 82 millió dolláros szerződését, ami bár kevesebb mint a max, arra vélhetően elég lesz, hogy kalapgyűjteményét tovább gyarapíthassa.

Cavs organization be like

money out of the window

 

A legenda szerint egyébként, Ed Davis azóta is a fejét csóválja. Apropó fejcsóválás…

Porz

 

Porz2

 

Ha túlléptünk az indokolatlan hajviselet okozta sokkon, hadd tegyem fel a kérdést, van bárkinek, bármi kétsége affelől, hogy ‘Zingis legkésőbb a harmadik szezonjára az NBA meghatározó játékosává növi ki magát? Vessetek egy pillantást erre a post up, csel, fadeaway kombinációra, és merjétek azt hazudni nekem, hogy nem gördült le legalább egy könnycsepp orcátokon.

 

 

“Dirk, te vagy az?” – kérdezem kipirosodott arccal, elcsukló hangon. Az NBA csapatok egészen a 2000-es évek eleje óta próbálják megtalálni a következő 7 láb magas, periméteren bevethető európai szupersztárt, eleddig nem sok sikerrel. Lehet, hogy Porzingis 52-es lábán úgy áll majd az üvegcipellő, mintha ráöntötték volna?

 

Ha már szóba került a maestro, ismeritek azt a viccet, amikor a csiga és a teknős versenyeznek egymással?

 

Dirk

 

Von Miller két irányító (értsd; tízórai és ebéd) között megosztotta velünk, hogy szerinte az over/under értéket erre a mintegy 37 méterre (pacsi google), kb. 5,7 másodperc körül kellene megállapítani. Egyet kell, hogy értsek, és nemcsak Miller szemüvegben meglepően szofisztikált, nagy fokú intelligenciát sugárzó (frankón) arcberendezése miatt. Az igazság az, hogy már 15 éve se voltak villámléptűek a srácok, az idő vasfoga pedig azóta még tovább csócsálta őket. Főleg a krumplifejűt, akit annak ellenére nagyon kedvelek, hogy se nem európai, se nem 7 láb magas. Én egyébként Dirkre fogadnék, de bizonyára elfogult vagyok. Egy biztos, ha összejön a verseny, a két sportolónak Benny Hill híres zenéjére kellene kivonulnia.

 

Mielőtt valaki megvádolna azzal, hogy csak fehér, 7 láb magas, európai játékosokról beszélek, jöjjön most egy fehér, 7 láb magas, amerikai kosaras, Frank “The Tank” Kaminsky. A harmadik. Miért fontos Kaminsky, kérdezhetik a hitetlenek. Nos, először is 7 láb magas, és beveri a triplát. Ez már önmagában remek, de természetesen nem akarom megmondani, hogy milyen stílusú kosarasokért rajongjatok (7 láb magas játékosokért, akik beverik a triplát). A másik tényező, ami mellett nehéz elmenni, Frank meglepően “smooth” tánctudása.

 

 

He got moves like Jaeger.

 

A rövid kitérő után visszatérve a fehér, 7 láb magas, európai játékosokra, történt egy ilyen is pár hete.

 

Úgy tűnik, hogy bárki, aki túl sok időt tölt el Clutch, a nem feltétlenül kikezdhetetlen erkölcsi értékeiről ismert kabala medve közelében, fél lábbal máris egy morális pöcegödörben találja magát…

 

A végére jöjjenek heti díjazottjaink, akikre időnként felnézhetünk, vagy akár fel-felhorkanva kiröhöghetjük őket, miközben ujjal rájuk mutogatunk.

 

A hét nyertese

Steph gondolt egyet és elővette új elcsúszós cselét az alapszakasz rajtja előtt. Nem bírsz vele.

 

 

A hét lúzere

fantasy

Szerintetek van esélyem ezzel a majdnem all-juró csapattal?