Missing image

NBA ERŐSORREND 2004/2005

 
Megjegyzés: az erõsorrend a szerkesztõségi tagok által adott helyezési számok átlagolása után keletkezett, és a pillanatnyi játékerõt próbálja tükrözni. Viszont a csapatokhoz szúrt megjegyzésektõl a szerkesztõség tagjai egységesen elhatárolódtak, az esetleges következményekért a szerzõ a felelõs!

KELET

1. DETROIT
A detroiti terv augusztusra mindössze egy olimpiai aranyérem begyûjtése volt. Ezt Delfino könnyedén teljesítette is…

2. INDIANA
Harrington helyett Stephen Jackson? Arab sejk legyek 40 feleséggel, ha ebbe a cserébe belemegyek. Már most körvonalazódik a Miami-Indiana keleti elõdöntõ, tuti nem vonok ki súlyokat a festékbõl, fõleg ha Foster a centerem.

3. MIAMI
‘Nagy test, nagy élvezet!’ Ráadásul felbõszítve. Isten óvja Fostert, Gadzuric-ot, Collinst, Catót, Araujót, Blountot, Collier-t és a többieket!

4. CLEVELAND
Tanulság: Ha egy eszkimót felkeresel az iglójában, akár még az asszonyát is megkaphatod. De az adott szavára ne számíts!

5. ORLANDO
Ki hitte volna? Orlandóban a gyerkõcök áthúzott T-Mac-es pólóban flangálnak és bizakodnak. Hamarosan kiderül, hogy az újraépített, masszívnak tûnõ kártyavár bírja-e az NBA forgószelét.

6. NEW YORK
A Knicks-rõl mindig ez ugrik be:’Kis pénz-kis foci, nagy pénz-nagy foci’. Na pénz itt van, de siker? Isiah Thomas fér-e a bõrébe vagy folytatja a bizonytalanságot szülõ csereberéket?

7. PHILADELPHIA
Iverson újra egyes. Ha jobban irányítja csapatát, mint parkoláskor az autóját, akkor ismét nagy dolgok történhetnek.

8. BOSTON
PP+GP=PO Be tudja-e bizonyítani ezt a matematikai tételt a Boston? (Aki otthon megpróbálkozna vele, annak annyi segítség, hogy a ‘P’ nem az, amire a férfiember elõször gondolna…)

9. TORONTO
Tömeges kérdõjelek. Carter képes-e végigjátszani sérülésmentesen egy szezont? Mindezt Torontóban szándékozik tenni? Skip 2 my Lou elbírja-e egy csapat súlyát és Jalen Rose hagyja-e ezt?

10. MILWAUKEE
Milwaukee-ban még Harry Potternél is népszerûbb Terry Porter. Idén veszíthet közkedveltségébõl. Bár ha megbukik a következõ Harry Potter-epizód, akkor még maradhat elsõ.

11. WASHINGTON
A Golden State Warriorsnak nyugaton nincs esélye a rájátszásra. De keleten? Kipróbálja most a Wizards.

12. NEW JERSEY
Agyament amerikai felfogás. Ha én el akarok valamit adni, akkor feljavítom, nem lezüllesztem.

13. CHICAGO
Curry fogyózik, Chandler nem sérült, Crawford nem frusztrálja Hinrich-et. Megint sok a pozitív elõjel. Az a baj, hogy tavaly is így volt.

14. ATLANTA
Megfordult a természet rendje. A felcseperedõ ifjú sólymokat (Childress, Smith) egy kakukk (A.Walker) fogja etetni.

15. CHARLOTTE
Okafor kiforrja-e magát, csak ez a kérdés. Hogy hol végeznek, az nem.

NYUGAT

1. SAN ANTONIO
Túl a csúcson. Parker-Ginobili-Nesterovic trió már leszállópályán. Brent Barry-t óriási szakmai melléfogás volt szerzõdtetni. Kár, hogy ezekbõl egy szó sem igaz.

2. MINNESOTA
Játékosmozgás helyett a vezetõség a húzóemberek keltette hullámok lecsillapításával foglalkozott/zik. Meg gond lehet a beszerzéssel, ha már Eddie Griffint odavitték.

3. SACRAMENTO
Tavaly Webber öltönyben többet ért a csapatnak, mint mezben. Ha idén ez nem változik meg, akkor kezdhet csomagolni.

4. DALLAS
Cuban már a parkolóõröket is lecserélte a siker érdekében, de a lejárt szavatosságú Borisz Jelcin-Leslie Nielsen pároshoz ragaszkodik. De ha Nellie idén is csak a bírókkal szembeni õrjöngésben lesz világbajnok, végre repülni fog.

5. HOUSTON
T-Mac agysejtjei közül eddig nem sok volt leterhelve edzõi utasítások tárolásával. Jeff Van Gundy-t abszolút hidegen hagyják játékosainak egyéni érdekei. Hogy ebbõl mi fog kisülni?

6. PHOENIX
Kobe-ra és/vagy normális centerre pályáztak. Egyik se jött, marad a small-lineup. Az arizonai fodrásztüntetések fõ okozója a liga legatlétikusabb négyesét dobhatja harcba.

7. DENVER
A keleti partot uraló tigriscápa (K-Mart) nyugatra helyezte vadászterületét. De az itt túlságosan elszaporodott nagy fehércápák (TD, KG, Dirk, Amare, Brand, Gasol) ellen kevés lesz csak a fogak kivillantása, itt bizony harapni is kell.

8. LA LAKERS
Rudy Tomjanovich nagy ökörséget csinált. Ebbõl jól nem jön ki. Ha nyernek, akkor Kobe a hõs, ha vesztenek, akkor õ a bûnbak. Az nem mentség, hogy ennyit fizetnek, neki nem kenyérre kell.

9. MEMPHIS
Jerry West megõrjít ezzel a ‘Inkább legyen 10 jó játékosom, mint 3 sztárom’ mentalitással. Akárhányszor mozgolódik egy sztár, mindig várom, hogy bekínál érte egy komplett csapatot. De nem. Viszont az eredmények õt igazolják.

10. UTAH
Jerry Sloan tavaly nevetségessé tette az idény elõtti jóslatomat. Nem bocsátok meg neki, hiába költöttek el egy rakás pénzt, juszt se jutnak be. Ugyanis a pénz elégedetté tesz (ezt csak hallomásból tudom…).

11. PORTLAND
Paul Allen végre lefuttatta a karbantartó varázslót a Blazers-gépen. De újraindításkor valahogy egy Exel-program telepedett fel a rendszerre. A teljes Microsoft tanácstalan. Én is.

12. NEW ORLEANS
A nyár legnagyobb szívása. Keletrõl kényelmes rájátszás pozícióból átkerülni nyugatra sereget hajtani, nem értem, hogy nyugodtak ilyen könnyen bele. Én tuti perelek, fellebezek, kártérítést, expanziós draftot vagy valami jót is kisajtolok.

13. GOLDEN STATE
Foyle-nak és Fishernek együtt ki adott volna majd 100 milliót? Lehet, hogy Mullin újra a pohár után nyúlt?

14. SEATTLE
A szuperszónikusok vezetõségében nincsenek kapkodó idegbetegek. Még mindig bíznak Rashard Lewis ‘franchise player’-ré válásában, Ronald Murray-t nem cserélték el, mikor magasan volt az értéke, Allent sem sietnek magukhoz láncolni. Miben reménykednek?

15. LA CLIPPERS
A Clippers-es mesében Kobe volt a kiszemelt királyfi. De hiába a felkínált fele királyság, a házasság nem jött létre. Így happy end sem lesz még egy darabig.

Végül a szerkesztõség tagjainak tippjei az év végi díjakra vonatkozóan:

  Galambos Miklós Halász Csaba Kovács Ferenc Mihály Balázs Moizes Gábor Nagy Dániel Szakály Máté Tõrös Balázs Varga Tibor
Bajnok San Antonio San Antonio Minnesota San Antonio Detroit San Antonio San Antonio San Antonio San Antonio
MVP Kevin Garnett Tim Duncan Kevin Garnett Tim Duncan Shaquille O’Neal Tim Duncan Shaquille O’Neal Tim Duncan Tracy McGrady
Év újonca Dwight Howard Luol Deng Dwight Howard Emeka Okafor Emeka Okafor Emeka Okafor Emeka Okafor Emeka Okafor Dwight Howard
Év védõje Ron Artest Ron Artest Ron Artest Ben Wallace Ben Wallace Bruce Bowen Ben Wallace Ron Artest Ron Artest
MIP Gerald Wallace Al Harrington Gerald Wallace Gerald Wallace Al Harrington Gerald Wallace Gerald Wallace Darius Miles Gerald Wallace
6th man Bobby Jackson Quentin Richardson Bobby Jackson Jerry Stackhouse Jerry Stackhouse Brent Barry Brent Barry Antonio McDyess Quentin Richardson
Év edzõje Johnny Davis Paul Silas Johnny Davis Gregg Popovich Jeff Bzdelik Gregg Popovich Eddie Jordan Jeff Van Gundy Doc Rivers
Év meglepetése Grant Hill Grant Hill Grant Hill Grant Hill Grant Hill Grant Hill Grant Hill Andres Nocioni Maciej Lampe

Szerző: Faxe

Dátum: 2004. 10. 29. 23:43