06/07 Play-off 2. kör, Kelet

Detroit Pistons (53-29) – Chicago Bulls (49-33)

Egymás ellen az alapszakaszban: 1-3

Hátvédsor: Igaz, hogy mindkét csapat erősségeként emlegetjük a védekezést, de ezt a hátvédsorok nem igazán sugallják. A Hinrich/Gordon bikapáros a Billups/Hamilton torreádor kettőst próbálja majd felöklelni. A négy játékoson rengeteg fog múlni, az a csapat már félig a keleti döntőben érezheti magát, amelynek „kicsijei” jobban szétlövik az ellenfél gyűrűjét.

Csatársor: Félig eldőlt párharcok. Hiába Luol Deng fantasztikus formája, a Pistons magasemberei álmukból fölkeltve is túldobnák a bikákat. Kérdés, hogy ezt Ben Wallace mennyire hagyja majd…

A pad: Antonio McDyess igen rendkívül fontos elem. Mivel a Bullsnál nincs igazi használható magasember csereként, ezért komoly teher van az öreg harcoson. A kocka el van vetve.

Összegzés: A párharc a kisemberek teljesítményén, valamint a chicagói pad hozzállásától függ, úgy érzem a Pistons egy pályaelőnyivel jobb.

Tipp: 4-3

Cleveland Cavaliers (50-32) – New Jersey Nets (41-41)

Egymás ellen az alapszakaszban: 2-1

Hátvédsor: Hughes ide, Hughes oda, Jason Kidd állandó tripla-dupla veszélye igen komoly tényező. Ha Captain Kidd az egész párharc alatt dominálni tudja a játékot, a Nets reális esélyes a továbbjutásra!

Csatársor: Jeffreson ide, Jefferson oda, LeBron James fantasztikus játéka igen komoly tényező. Ha King James az egész párharc alatt dominálni tudja a játékot, a Cavs reális esélyes a továbjutásra!

A pad: Nachbar rendkívül szolíd, de ha Anderson Varejao képes még több energiát a játékba vinni, akkor problémái lehetnek a Netsnek.

Összegzés: Egyik csapat továbbjutása sem lenne hatalmas meglepetés, mégis úgy érzem, hogy a potenciál most többet ér a tapasztalatnál.

Tipp: 4-2

Szerző: Kun Zsolt

Dátum: 2007. 05. 05.