06/07 Play-off 2. kör, Nyugat

Phoenix Suns (61-21) – San Antonio Spurs (58-24)

Egymás ellen az alapszakaszban: 1-2

Hátvédsor: Két fantasztikus irányító, két szolíd dobóhátvéd, rengeteg nitro a padról. A nagy kérdés az, hogy Bruce Bowen, vagy Shawn Marion végez-e jobb munkát az ellenfél karmesterén…

Csatársor: Tim Duncan a Spurs alfája és omegája. Amare Stoudemire a Suns bétája… Hogy a rutin vagy a potenciál győz-e, azt csak Kurt Thomas fogja elárulni nekünk.

A pad: Manu Ginobili a liga egyik legjobb cseréje. Leandro Barbosa a liga legjobb cseréje. A főszerep részben mégsem az övék, hanem egy csendes, de harcos 40-es számban játszó centeré lesz.

Összegzés: Felejtsük el a két évvel ezelőtt történteket. Dobjuk el a Suns pályaelőnyét. Mit kapunk? … Mit is? Az év legjobb párharcát, ahol bármelyik csapat képes legyűrni az ellenfelét, akár 4, akár 7 meccs alatt. Szent meggyőződésem, hogy a csata győztese megnyeri az idei NBA szezont.

Tipp: 4-3 vagy 2-4

Utah Jazz (51-31) – Golden State Warriors (42-40)

Egymás ellen az alapszakaszban: 2-2

Hátvédsor: Baron Davis és Monta Ellis személyében, megtaláltuk a liga leglátványosabb hátvédkettősét. Robbanékonyak, jól dobnak kintről, és a kulcs momentumokban is büntetnek. Deron Williams viszont könnyen megorrolhat a meg nem kapott MIP díja miatt…

Csatársor: Hogy a Warriors továbbjutása mennyire volt meglepetés az első körben, az csak most derül ki igazán. Képesek-e a harcosok a small-ball felfogással konferenciadöntőbe jutni? Ehhez azért Carlos Boozernek, és Mehmet Okurnak lesz egy-két keresetlen szava.

A pad: Matt Barnes hatalmas fegyver, de mindkét padról érkezhet váratlan segítség. A két second unit párharca lesz talán a legédesebb csemege a párharc mézes csuprából.

Összegzés: A harcosok és szurkolóik hisznek benne, ez pedig felborít minden előtérbe kerülő véleményt. A papírforma nem számít, ez a Warriors képes bejutni a nyugati döntőbe!

Tipp: 3-4

Szerző: Kun Zsolt

Dátum: 2007. 05. 06.