06/07 Play-off konferencia döntő, Kelet

Detroit Pistons (53-29) – Cleveland Cavaliers (50-32)

Egymás ellen az alapszakaszban: 3-1

Hátvédsor: Védekezés. Két viszonylag jó kondícióban lévő, kintről és bentről egyaránt jól dobó, jól védekező párost kapunk. Chauncey Billups talán kitűzte magának az újabb döntő MVP címet, ehhez viszont át kell vergődnie csapatával a lovagokon. Kulcs szerepe lesz Sasha Pavlovicnak.

Csatársor: A legnagyobb lehetősége a Pistonsnak LeBron James megfogása, nélküle a clevelandi lovagok félkarú, félszemű, páncél- és lónélküli emberek, akik a gyengébb keleti alakulatokat is csak nehezen ütnék ki. Ha Tayshaun Princenek és a Detroit zónájának sikerül triplavonal környéki dobásokra kényszerítenie James-t, akkor a Pistons már a nagydöntőben érezheti magát. Már ha James nem lövi be magát a belvárosból…

A pad: Jól védekező, drabális, veterán és bizonyítani akaró kiegészítő emberek az egy szem rutintalan Vareajo-Gibson kettős ellen. De tudjuk, ez itt a rájátszás, ahol bármi megtörténhet. A kérdés, hogy megfog-e?

Összegzés: A Detroitnál a pályaelőny, a Cavsnél a párharc legjobb játékosa. A lovagoknak akkor lehet keresnivalójuk, ha sikerül megtörni a Pistons legendás védekezését.

Tipp: Ha a két pad között nem tör ki tömegverekedés valamelyik mérkőzésen, a Pistons 6 meccs alatt kvalifikálja magát az idei NBA nagydöntőbe.

Szerző: Kun Zsolt

Dátum: 2007. 05. 19.