Al Horford

 al-horford-hd_0 Név: Al Horford Magasság: 6’9″ / 2, 07 m
Poszt: erőcsatár Súly: 245 lbs / 111 kg
Csapat: Florida Született: 1986. június 3.
Évfolyam: harmadéves NBA hasonmás: Carlos Boozer
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Az NCAA bajnoki trófeáját másodszor is magasba emelő Florida Gators bástyája, egyben az idei draft legképzettebb magasembere. Alkatilag közelebb áll a vasgyúró gorillához, mint a kosárlabdázóhoz, amit előszeretettel ki is használ. Ruhásszekrény szélességű vállait latba vetve, rendszeresen terrorizálja ellenfeleit a parkett mindkét oldalán. Brutális felépítésének és irdatlan nagy (225 cm) karfesztávolságának köszönhetően eminens lepattanózó és dobásblokkoló.

Fineszes támadójátékos. Ha kell, veséket lerúgva, orrokat belapítva intéz súlyos attakot az ellennel szemben, ám ha a helyzet úgy kívánja, előhúzza kelléktárából érzékeny csuklóját, fürge indulócseleit, majd tetszetősen finisel. Futtából elengedett félhorgai élményszámba mennek. Méreteit meghazudtolóan folyékony labdavezetés. Olykor képes a saját térfélen megszerzett labdával az ellenfél gyűrűjéig robogni. Billy Donovannél megtanulta, hogy mi az a csapatjáték. Önzetlen, csupaszív erőcsatár, aki unszolás nélkül kiszolgálja társait. Átlagon felüli játékintelligencia és helyzetfelismerés.

Gyengeségek

Középtávoli tempója még finomításra szorul. Néha egyenetlen dobóteljesítmény, ami elsősorban merev dobómozdulatából adódik. Lelkesedése olykor hibákat okoz a védelemben. Túl könnyen bedől a dobócseleknek, így gyakran veszélyezteti a kipontozódás. Emelkedése csak átlagos. Pihe-puha csuklója ellenére satnya büntetőző.