Alexis Ajinca

 alexis ajinca Név: Alexis Ajinca Magasság: 7’1″ / 2,16 m
Poszt: center Súly: 225 lbs / 102 kg
Csapat: Hyeres-Toulon Született: 1988. május 6.
Évfolyam: NBA hasonmás: Mikki Moore
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

216 cm magas, óriási karfesztávolságú gyors, és ruganyos játékos. Adottságaiból kifolyólag nem könnyű átdobni, sok dobást térítenek el hosszú karjai. Gyors lábainak és jó reakcióinak köszönhetően a társak hibáit is javítani tudja a védő térfélen, de ha őt verik meg akkor se biztos, hogy kosár lesz a vége, ugyanis lehetetlen helyzetekből, is képes beteríteni a gyűrű környékét.

Ha kell a leindításokból kiveszi a részét, őt nem kell a támadással megvárni. Magasságához nem illő fürgeség, és dinamikusság párosul. Ha a körtébe belépve labdát kap, gondolkodás nélkül emelkedik az ellenfelek fölé, hogy megszaggassa kicsit a gyűrűt. A csuklója aranyat ér. Középtávolról nagyon biztos kézzel értékesíti a helyzeteket, az európai tripla nem jelent számára gondot. A büntetőkkel is jó viszonyt ápol.

Gyengeségek

Borzalmasan vékony. A palánk alatt úgy lökdösik odébb, ahogy akarják. Nem nagyon tud pozíciót elfoglalni, vagy megtartani. Hiába küzd és próbálkozik, egy átlagos európai centerrel szemben is hatalmas fizikális hátrányban van.

Nem is nagyon alakult ki palánk körüli játéka. Háttal a gyűrűnek csak erőlködik.

Védekezésben főleg dobásblokkolásokkal operál, ha agresszív természetű játékost kell megállítania, a faltokra támaszkodik. Hiányzik belőle a gyilkos ösztön. Teljesen tapasztalatlan. Kevesebbet játszik a francia bajnokságban, mint annak idején Milicic a Detroitban. Az utánpótlás válogatottal gyűjtött eddig némi meccsrutint, ami mint tudjuk nem a legjobb ajánlólevél. Tipikus project játékos, akit csakis a jó adottságai repíthetnek az első körbe.