Andre Drummond

andre-drummond-hd Név: Andre Drummond Magasság: 6’11” / 2,11 m
Poszt: center Súly: 270 lbs / 123 kg
Csapat: Connecticut Született: 08/10/93
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: DeAndre Jordan
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Centertől nagyon ritkán látható atlétikus adottságok. Gyors, erős, ruganyos, könnyed léptű. Irracionálisan hosszú karok. Robbanékony zsákolások. Ha elkezd sprintelni, olyan benyomást kelt, mintha a népmesei Fanyűvőt keresztezték volna a kengyelfutó gyalogkakukkal.

Felépítése és mozgékonysága miatt mindkét felső poszton sokat blokkoló, nagyon jó védő válhat belőle. Magas pattanózó potenciál, különösen a támadó oldalon. Támadásban sem tehetségtelen, elkezdte megtanulni a bonyolultabb (fade-away és turnaround jumperek) centermozdulatokat is. Tanulási görbéje nem tűnik rossznak, tekintetbe véve, hogy ez volt az első év, ahol legalábbis az övéhez mérhető fizikumokkal találkozott.

Gyengeségek

Hosszú periódusokra képes teljesen eltűnni. Máskor tétova, erőtlen, félénk. Még a töredékét sem tudja kihasználni páratlan fizikumának (bár ehhez a UConn inadekvát támadójátékának és a passzolást hanyagoló hátvédeinek is köze van). Még palánk közeli dobásokat is olyan alacsonyról enged el, hogy sokkal kisebb játékosok is blokkolni tudják.

Büntetőzésben Shaq hozzá képest Steve Nash. Sok türelemre és jó edzőkre, mentorokra lesz szüksége.