Andrew Wiggins

 andrew-wiggins-hd Név: Andrew Wiggins Magasság: 6’8″ / 2,03 m
Poszt: dobóhátvéd/kiscsatár Súly: 200 lbs / 91 kg
Csapat: Kansas Született: 02/23/95
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Paul George
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

A kanadai csodagyerek olyan stílusban kosárlabdázik, ahogy azt csak nagyon kevesen teszik. Ízlelgessük a nevét, mert aki LeBron Jamest egy meccsen többször is kiugrasztja a székéből, vagy akiről Kevin Durant azt mondja, hogy egyenes útja van a Hall Of Fame-ig, abból a játékosból lesz valami.

Apja ex-NBA játékos, anyja olimpikon atléta, nem meglepő hát, ha Wiggins minden ugrásánál az az érzése támad az embernek, mintha trambulint toltak volna a talpai alá. Istenáldotta tehetség, a pálya mindkét oldalán ellenállhatatlan. Mozgáskoordinációja kifinomult, gyakorlatilag csak a saját árnyékánál nem gyorsabb. A Kansas szisztémájában ugyan nem volt feladata, de tud és szeret is passzolni.

Az NBA egyik legjobb befejezőcsatára lesz, leindításoknál nincs az a védő, aki bokaficam vagy poszterre kerülés nélkül meg tudja állítani. A triplavonalról egy leütés után már a levegőben úszva támadja a gyűrűt. Tanítanivaló dobómozdulat, szélsebes release. Hosszú karjai olyanok, akár a polip csápjai, atletikusságával ötvözve védekezésben a mezőnyjátékosok rémálma. Rendkívül tanulékony, még alig múlt 19, de úgy olvassa a játékot, mint egy veterán. Két szóval: total package.

Gyengeségek

Nem az a melldöngetős vezérbika. Sokszor az az ember érzése, hogy fél felvállalni a kontaktot. A dobáskiválasztásán muszáj lesz csiszolni, mert hajlamos helyzet nélkül is elemelni a labdát. A gyengébbik kezével olykor bizonytalan a labdakezelése. Nem rossz büntetőző, de van hová javulnia ezek kiharcolásában és értékesítésében is. Félő, hogy a majd’ lebroni hype agyonnyomja.