Anthony Davis

anthony davis1 Név: Anthony Davis Magasság: 6’10” / 2,08 m
Poszt: erőcsatár/center Súly: 220 lbs / 100 kg
Csapat: Kentucky Született: 03/11/93
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Bill Russell / Marcus Camby
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Az idei draft konszenzus 1/1-ese, a bajnok Kentucky Wildcats alapembere. Sok csapatnál megváltó lehet. Elit atléta erőcsatár/center. Bár most még törékeny, csontozata alkalmasnak látszik a gyúrásra. Irdatlan hosszú, polipszerű karjai miatt kosarat szerezni mellette lehetetlen, átdobni úgyszintén, nem ismer elérhetetlen labdát. Kellemetlen védő, jól olvassa a játékot, ügyesen segít be, piócaként tapad ellenfelére. Született lepattanózó és dobásblokkoló, magasságához képest gyors és robbanékony, jó ütemérzékkel. Bár blokkjai nagy részét egészen a büféig kivághatná, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az általa blokkolt labdák a pályán maradjanak és csapattársai birtokba vehessék azokat. Ezirányú erőfeszítéseit gyakran siker koronázza. Labdanélküli munkája is rendkívül érett, kiválóan helyezkedik, jó érzékkel zárja ki az ellenfelet. Ha akklimatizálódik és (kicsit) megerősödik, hosszú éveken át az Év Védője díj várományosa.

Bár a szezon elején pontjait szinte csak zsákolásokból, ziccerekből és visszatett labdákból szerezte, az idény előrehaladtával ijesztő gyorsasággal kezdte elsajátítani a magasember-támadórepertoárt. Ha összességében nem is sokszor, de egyre gyakrabban eldördült egy-egy jó formájú tempó és félhorog, és még kosárra törést is láthattunk tőle. Csendes, céltudatos, Tim Duncan-szerű profizmus.

Gyengeségek

Hiába a hatalmas szív, nádszálvékony felépítéssel rendelkezik, jó pár kiló izom mindenképp kell majd rá, ha nem akarja, hogy összetörjék a ligában. Támadójátékának bővítésével, finomításával, az ígéretes felvillanások stabilizálásával és besulykolásával jócskán lesz még dolga.