Austin Rivers

 austin-rivers-hd Név: Austin Rivers Magasság: 6’4″ / 1,93 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 200 lbs / 91 kg
Csapat: Duke Született: 08/01/92
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Monta Ellis
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Briliáns pontszerző képességekkel megáldott dobóhátvéd. Olajozott mozgású, könnyed léptű. Nagyon jól érzi a lyukakat a védelemben. Ezeket robbanékony indulásokkal, picit old-school , de nagyon hatékony crossoverekkel ala Deron Williams kíméletlenül ki is használja. A betörések után nem fél az ütközésektől, jó érzékkel kerülgeti a magasembereket és harcol ki faultokat. Ha jó napja van, támadójátéka az NBA sztárjait idézi.

Gyakorlottan profitál csapattársai zárásából. Betörések közben/végén keresi és gyakran jó ütemben meg is találja a passzolási lehetőségeket. Tempója minden lőtávolról veszélyes. Szívesen és eredményesen engedi el indulócselek és 1-2 lépés után. Kimunkált, belőtt floater. Édesapja, Doc Rivers felgyorsíthatja beilleszkedését a profik közé.

Gyengeségek

Lehetne magasabb. Bár törékenyebbnek látszik, mint amilyen, az NBA húsdarálójában jól jönne még némi plusz izom. Olykor túlzásba viszi a vagányságot, ilyenkor megoldhatatlan helyzetekbe megy bele, ami támadó faultokat vagy eladott labdákat vagy lehetetlen dobások elvállalását eredményezi, bár ezen a téren is fejlődött a szezon előrehaladtával. A védekezésben nem jeleskedik, néha még a kedve is elmegy tőle.