Brandan Wright

 brandan-wright-hd_0 Név: Brandan Wright Magasság: 6’10” / 2, 08 m
Poszt: erőcsatár Súly: 210 lbs / 95 kg
Csapat: North Carolina Született: 1987. október 5.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Amare Stoudemire
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Nem véletlenül tartják az egyetemi bajnokság legígéretesebb erőcsatárának. Nyúlánk, jó alkatú, nagyon tehetséges játékos. A benne rejlő lehetőségek a végtelenségbe mutatnak.

Szakavatottan dolgozik a körtében, érzi a gyűrűt, aminek közvetlen közelében nincs ellene ellenszer. Fürge, agilis és ruganyos. Nagyon keményen fog pozíciót, és jó labdaérzékének köszönhetően könnyen szelídíti meg a váratlan passzokat is. Félhorgokkal, horgokkal operálva pontjainak zömét a festékben szerzi, de az sem jelent gondot, ha el kell távolodnia a gyűrűtől, ilyenkor elsősorban robbanékonyságára és gyorsaságára épít.

Az emberével szembefordulva is nagyon hatékonyan oldja meg a feladatát. Az NBA-ben kitűnő lepattanózóvá és dobásblokkolóvá fejlődhet.

Gyengeségek

Pár kiló izom – ami a palánk alatti dominanciához elengedhetetlen – még jócskán elférne rajta. A büntetőzés és a távoli tempók nem nevezhetők az erősségeinek. Néha inkább tűnik elfásult iparosnak, mint vezéregyéniségnek. Technikai hiányosságai és esetleges mentális gyengeségei miatt az NBA könyörtelen mókuskereke bedarálhatja és a legpesszimistább forgatókönyv szerint Európába köpheti ki ala Marcus Haislip. ..