Brandon Rush

 brandon-rush-hd_0 Név: Brandon Rush Magasság: 6’6″ / 1, 98 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 202 lbs / 92 kg
Csapat: Kansas Született: 1985. július 7.
Évfolyam: harmadéves NBA hasonmás: Morris Peterson
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Jókötésű dobóhátvéd. Hatalmas karfesztávolság, gyors és robbanékony lábak. Védekezésben akár az ellenfelek legjobbjaira is ráállítható. Jó az oldalirányú mozgása, aminek köszönhetően bárkire képes rátapadni. Átdobni sem könnyű, ugyanis hosszú karjaival minden dobást megzavar, alkalmanként egy-két sapkát is kioszt. A csuklójára se lehet panasz. Az egyik legbiztosabb kezű játékosa az idén révbe ért Kansasnak.

Sokat mozog labda nélkül, az elzárásokból kifutva szinte biztosra vehető a két pont. Gyors első lépésével is meg tudja verni emberét. Befejezéseknél sallangmentes. Igazi csapatjátékos. Egyáltalán nem önző, szívfájdalom nélkül továbbnyomja a lasztit.

Gyengeségek

Tavaly éppen a draftra készült, amikor elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Ebből a komoly sérülésből látszólag tökéletesen felépült, de a gyorsindítások befejezésénél nem szaggatja úgy a gyűrűt, mint régen. Hála korlátozott labdakezelési képességeinek, amikor saját magának kell megteremtenie a helyzetet, nem túl kreatív. A támadójátéka nem elég sokrétű.