Corey Brewer

 corey-brewer-hd_0 Név: Corey Brewer Magasság: 6’8″ / 2, 04 m
Poszt: kiscsatár Súly: 185 lbs / 84 kg
Csapat: Florida Született: 1986. március 5.
Évfolyam: harmadéves NBA hasonmás: Josh Childress
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

A kosárpályára nem a vörös szőnyegen vonul be. Akár közönségkedvenc is lehet, de az edzők biztosan kedvelni fogják. Maradéktalanul elvégzi a piszkos munkát. Félelmetes védőjátékos, jó ütemmel lép a passzsávokba, ahol hosszú karjainak hála könnyűszerrel cseni el a labdákat. Lábmunkája szinte kifogástalan.

Igazi csapatjátékos, aki szükség esetén a támadó térfélen is képes villogni. Legfőképp a gyorsindításokban, de ha elkapja a fonalat, akkor a triplákat is szórja. Jó rugók, sebes léptek. Emberét gyors első lépésének köszönhetően könnyedén veri meg, betörései életveszélyesek. Labda nélkül is sokat mozog, és ha éppen nem ő dobja rá, akkor keményen megy a lepattanókra.

Gyengeségek

Nagyon hullámzó teljesítményt nyújt, és olykor elég kiábrándítóan tud játszani támadásban, főleg ha nem sülnek a dobások. Szeret és tud is passzolni, de néha buta eladott labdákkal ajándékozza meg az ellenfelet. A labdakezelését fejleszteni kéne, túl magasan vezeti a labdát, és legelfogultabb rajongói sem neveznék cselgépnek.

Picit megszínesítve a repertoárját crossoverekkel és lepördülésekkel félelmetes egy-egyező lenne. Persze ehhez a testi erő is elengedhetetlen, aminek hiánya csúnyán visszaveti a palánk alatti ténykedését. Betörései és a támadólepattanóra irányuló megmozdulásai sokkal gyümölcsözőbbek lennének, ha felszedne pár kiló izmot. Kisfiús fizikumát még inkább kiemeli enyhén hátradőlt, Michael Johnson-i testtartása. Az értékét kissé feltupírozó két bajnoki cím ellenére kakukktojás, aki nemcsak díszes húsvéti ajándéknak, hanem zápnak is bizonyulhat.