D.J. Augustin

 dj-augustin-hd_0 Név: D.J. Augustin Magasság:5’11” / 1, 80 m
Poszt: irányító Súly: 175 lbs / 79 kg
Csapat: Texas Született: 1987. november 10.
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Damon Stoudamire (korai évek)
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Az idei draft egyetlen A kategóriás klasszikus irányítója. A labdával úgy cikázik, akár egy gömbvillám. A gyorsindításoknál rohan, de ritkán hoz rossz döntést. Keresi a társakat, és meg is találja őket, még ott is, ahol nem számítanak a passzára. Ennek fényében betöréseiből nem sülhetnek el rossz dolgok. A belépő társakat a szeme sarkából észleli, és nem hezitál továbblökni nekik a lasztit.

Ha éppen elzárják a passzsávokat, akkor sincs gondban. Nagyon jól választja ki a hatékony fegyvert a vele szemben tornyosuló centerek ellen. Magasan elengedett ziccerei, esetleg félhorgai nem ütközhetnek blokkoló kezekbe. Vékonyka alkatával simán átkígyózik a tömegen, de ha akadályba ütközik, akkor fadeaway-tempókkal is képes megoldani a helyzetet. A triplavonalon kívülről is állandó veszélyt jelent. Magas fokozaton pörgő játékos, aki védekezésben is iparkodik.

Gyengeségek

Az NBA-ben kapott perceibe az alkata kőkeményen bele fog szólni. Nemcsak hogy alacsony, de nagyon vékony, ráadásul nem túl izmos. A palánk körül nem sokat fog ficánkolni. Legtöbb esetben nála 5-10 cm-el magasabb játékosokkal fog találkozni, akiket nem lesz olyan könnyű átdobni, mint az egyetemi ellenfeleket.

Valószínűleg sokkal inkább passzolós játékos lesz, mint az NCAA-ben volt. A legnagyobb gondjai minden bizonnyal a védő térfélen lesznek.