Darrell Arthur

 darrell-arthur-hd_0 Név: Darrell Arthur Magasság: 6’9″ / 2, 07 m
Poszt: erőcsatár Súly: 230 lbs / 105 kg
Csapat: Kansas Született: 03/25/88
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Joe Smith
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Már évek óta sokak által figyelt, korosztályos válogatott erőcsatár. NBA-szintű atlétikus adottságok és képzettség. Kissé vékony alkatához messze átlag fölötti ruganyosság és fürgeség párosul. A darabosabb mozgású, lomhább ellenfelek ellen ezt jól ki is használja. Háttal a gyűrűnek is egyre hatékonyabban és okosabban mutatja be szépen kidolgozott dobásait. Folyamatosan bővülő támadó arzenálja egészen a periméterig biztosít számára komfortzónát.

A leindításokból is kiveszi a részét, főleg a befejezést vállalja előszeretettel magára, a szurkolók nagy örömére. Ahogy az a Kansas játékosokra jellemző, nagyon önzetlen, és egy pillanatig sem hezitál, ha tovább kell adni a labdát. Nem rossz védő. Olykor látványos blokkok. Gyengébb csapatban simán csinálhatott volna 20 pont/10 lepattanós átlagot ala Drew Gooden(bár jó néhány szaki a Kansasban is elvárta volna tőle ezt). Nagyon sok lehetőség van benne. A potenciáljából néha megvillanó részletek a legszőrösebb szívű scoutokat is megfogják.

Gyengeségek

Hajlamos néha túlpörögni és elragadtatni magát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az állandó faultproblémái. Egy hatalmas blokkolásért vagy labdaszerzésért gondolkodás nélkül feladja jó védekező állását. Testi ereje nincs meg ahhoz, hogy az NBA palánkok alatti húsdarálásába belemenjen. Labdakezelése hagy némi kívánni valót maga után. Képességeihez mérten gyakorta túl passzív. Hullámzó teljesítmény.