DeAndre Jordan

 deandre-jordan-hd_0 Név: DeAndre Jordan Magasság: 7’0″ / 2, 10 m
Poszt: center Súly: 240 lbs / 109 kg
Csapat: Texas A&M Született: 1988. július 21.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Andrew Bynum
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Az egyetemi bajnokság legnagyobb centerreménysége. A tökéletest karcoló testi adottságok. 213 cm magas, hosszú karokkal, nem túlsúlyos, éppen annyi tömeg van rajta amennyi szükségeltetik a festékben. Nagyon fürgén mozog, robbanékony és a centerek között páratlan ruganyossággal rendelkezik. Jó lepattanozó.

Ügyesen szelídíti meg a felé érkező labdákat, jól helyezkedik és okosan harcolja ki a faultokat. A rohanós up-tempo játékba is be lehet építeni. Ő az a center, aki tud futni a csapattal, ugyanakkor képes visszaérni védekezni is.

Gyengeségek

Egyetemen is csak részmunkaidős volt. Még sokat kell dolgozni vele és rengeteg csiszolni rajta, hogy a profik között komoly percekre bevethető legyen. Mezőnyből nem dob jól, és nem tartózik a passzolós centerek közé. Védekezésben sem elég agresszív. A büntetőzése egyenesen katasztrofális.

Fizikálisan át kéne formálni amennyire lehetséges. Meg kell erősíteni. Az agresszívabb és erősebb játékosok könnyűszerrel lökdösik ki a festékből. Pozíciót nemhogy megtartani nem tud, de fel sem tudja venni. Ha éppen sikerülne neki háttal a gyűrűnek nagyon kevés alkalmazott taktikája van. Az idei draft talán legkockázatosabb pickje.