Derrick Byars

 derrick-byars-hd_0 Név: Derrick Byars Magasság:6’7″ / 2, 01 m
Poszt: kiscsatár Súly: 225 lbs / 102 kg
Csapat: Vanderbilt Született: 1984. április 25.
Évfolyam: negyedéves NBA hasonmás: Damien Wilkins
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

A pofás szezont maga mögött tudó Vanderbilt frontembere. Végzősként méreteset dobbantva a hátsóudvarról, az idei börze magasabban jegyzett játékosai közé furakodott. Arányos felépítésű, a vaskarikát elegánsan támadó kiscsatár.

Ha a dobómozdulatot értékelni kellene, Byars a kiválóan megfelelt minősítést érdemelné. Oktatófilmbe illő mozdulatsorból elengedett dobásai csodálatos ívben, háríthatatlanul célt érnek. Az idei felhozatal egyik legveszélyesebb tempózója. A másodperc tört része alatt elindított, 1-2 leütés utáni dobásai támadójátékának impozáns kellékei. Agresszív, sokat robotoló védőjátékos. Szolidan sokoldalú. Alkalmanként a labda elosztásából is kiveszi részét.

Gyengeségek

Minden adottsága megvan ahhoz, hogy idővel jó védőjátékossá váljon, ám egyelőre az időszakosan előbukkanó üresjárataiban ostoba hibák tömkelegét is képes elkövetni. A dobócseleket néha látványosan “megeszi”. “Kapd el a labdát és dobj”– típusú játékos, akit inkább helyzetbe hoznak. Triplaívről hullámzóan teljesít. Labdakezelő és cselező képességétől nem fogunk hanyatt esni. Csapatváltás miatt egy évet kihagyott, így lényegében ötödéves. Korát és hiányosságait ismerve, legfeljebb csak finomítani lehet játékán.