Derrick Rose

 derrick-rose-hd_0 Név: Derrick Rose Magasság: 6’4″ / 1, 92 m
Poszt: irányító/dobóhátvéd Súly: 200 lbs / 91 kg
Csapat: Memphis Született: 1988. október 4.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Dwayne Wade / Antonio Daniels
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Fenomenális atlétikus adottságokkal rendelkező hibridhátvéd. Szupersztár potenciál. Lelkesebb elemzők azon morfondíroznak, vajon a következő Dwyane Wade, Gary Payton vagy a kettő keveréke lesz belőle. Elképesztően ruganyos, robbanékony és gyors. A labda sem lassítja le. Jókötésű, hosszúkarú játékos, aki nem riad vissza a fizikai kontaktustól, sőt villámgyors betörései után gyakran maga erőszakolja ki azt.

Biztos labdakezelés, remek crossover. Mágneses hatású testcselek, éles irányváltások. Akrobatikus ziccerek, dobások. Jól használja ki gyakori magassági és súlyfölényét. Lerohanásnál egyszerűen tarthatatlan. Ígéretes tempódobás. Passzoláshoz egyaránt jószemű és kezű, szívesen is hozza helyzetbe a társakat. Érzi és tudja, hogy mikor milyen megoldást kell választania. Fürgelábú, képzett, kitűnő védő, aki nemcsak támadásban, de védekezésben is képes felfalni ellenfelét (lásd Neitzel, Augustin, Collison). Higgadt fickó, nyomás alatt is jól teljesít. Az egyetemen szinte hétről hétre fejlődött.

Gyengeségek

Dobómozdulata csiszolásra szorul. Még hiányzik belőle egy kis finomság/finesz/testkontrol, ami segítené bámulatos fizikai adottságainak gyakoribb aprópénzre váltását. Klasszikus irányítóként még sematikus a játéka.