DeVon Hardin

 devon-hardin-hd_0 Név: DeVon Hardin Magasság: 6’10” / 2, 08 m
Poszt: erőcsatár Súly: 240 lbs / 109 kg
Csapat: California Született: 1986. szeptember 7.
Évfolyam: negyedéves NBA hasonmás: Marcus Haislip
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Erős, jó felépítésű magasember. Hosszú karfesztávolság. Nem alulméretezett. Rengeteget dolgoztak az atlétikusságán, ruganyosságán, aminek eredményeként posztjának mércéjével mérve nagyon robbanékony és hihetetlen fürgén mozog. Ezeknek a tulajdonságoknak és a védekezésbeli hozzáállásának köszönhetően senki nem szeret ellene támadni. Fizikálisan felmorzsolja ellenfeleit, olykor egy-egy demoralizáló dobásblokkolást is villant és soha nem hagyja könnyű kosárhoz jutni emberét.

Támadásban is a faltörő kos szerep áll hozzá közel. Nem riad vissza senkitől, kőkeményen harcol a pozíciójáért és hasznosan tevékenykedik a körtében. Évről-évre egyre több támadófegyvert süllyesztettek el a tarsolyába, aminek következtében nem lehet félvállról venni. Az a játékos, aki teljesen tisztában van a csapatban betöltött szerepével, és a feladatát maradéktalanul elvégzi.

Gyengeségek

Bár a fejlődése nyilvánvaló, a támadó térfélen rengeteg hiányossággal küzd. A festéken kívül el van veszve. Középtávolról csak elvétve találja el a gyűrűt, és ami ennél is szomorúbb, hogy a büntetővonalról se sokkal eredményesebb. Az emberével szemben állva nem szerencsés, ha leüti a labdát. Nem tartózik a jól passzoló magasemberek közé. Észre szokta ugyan venni üresbe mozgó társait, de a labdát nem képes eljuttatni nekik. Pályán töltött perceit saját maga limitálja rengeteg faultjával. Nagyon sérülékeny, két évvel ezelőtt a vállát és a lábát is műtötték. Idén is kénytelen volt meccseket kihagyni. Kockázatos választás.