Donte Greene

 donte greene Név: Donte Greene Magasság: 6’10” / 2,08 m
Poszt: kiscsatár Súly: 225 lbs / 102 kg
Csapat: Syracuse Született: 1988., február 1.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Rashard Lewis/Rodney White
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

A jövőbeli kiscsatárok prototípusa. Magasságának, erejének és ruganyosságának köszönhetően a palánk alatt az alacsony centerekkel szemben sem esélytelen, az átlagos bedobókat meg egyszerűen bedarálja.

A létező összes pontról tudja támadni a gyűrűt. Betörésből, háttal a palánknak, és a triplavonalon kívülről. Ezekre a területekre is nagyon változatos a fegyvertára. Labdavezetésből hirtelen emelkedik dobásra, amit senkinek sem könnyű megállítani. Félhorgokkal, fadeaway tempókkal, tanítanivaló lepördülésekkel és olykor floaterekkel keseríti ellenfelei életét.

A védő térfélen dobásblokkolásokkal veteti észre magát, és a lepattanókat is szorgosan gyűjti. Nagyon jó felépítésére látszólag könnyen lehet izmot pakolni. Az elmúlt egy évben elég sokat sikerült e téren fejlődnie.

Gyengeségek

Nem támadja elég agresszívan a gyűrűt, néha úgy tűnik, hogy fél az ütközésektől. Alkatát és adottságait elnézve túl sok dobást vállal kintről. Ráadásul akkor se hajlandó leállni, ha éppen rossz napja van.

Labdaérzéke nem túl kifinomult. Akadnak gondjai a labdavezetéssel, főleg ha nagy nyomás alatt tartják. Bal keze gyakran remeg meg, a gyűrű közelében, ha lehet mindig a jobbikat használja, még akkor is ha egy csúnya dobásblokkolás felé kacsint. Védekezésben sem agresszív, komoly veszélyt nem jelent ellenfelére. Annyira van jelen amennyire éppen szükséges, nem erőlteti meg magát.