Emeka Okafor

emeka Név: Emeka Okafor Magasság: 6’9 / 2,06 m
Poszt: erőcsatár Súly: 250 lbs / 113 kg
Csapat: UConn Született: 28/09/82
Évfolyam: harmadéves NBA hasonmás: Alonzo Mourning
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Az egyetemi bajnokság legdominánsabb játékosa. A palánkok alatt tombolja ki magát igazán. Kitűnő lepattanózó, köszönhetően jó helyezkedésének, hosszú karjainak és szálkás, csupaizom felépítésének. NBA-fizikum, sőt… Dobásblokkolásban átírta egyetemi főcsoportjának örökranglistáját, olyan neveket utasítva maga mögé, mint Patrick Ewing és Alonzo Mourning. Nem is csoda, mert remek ütemérzéke van és nagyon ruganyos.

Átlagon felüli gyorsaság és kondíció. Nagyon jó védő mintaszerű lábmunkával. Pozíciójátéka támadásban is hatékony. Intelligens, jól edzhető játékos, minden egyetemi idényében nagyot lépett előre. Az első évben megtanult védekezni. A másodikban támadni. A harmadikban mindkettőben csiszolódott és bajnoki címig vezette csapatát. Ha az NBA-ben is ilyen ütemben fejlődik…

Gyengeségek

Pocsék büntetőző. Tempódobásait biztosabbá kell tennie. Túl sok személyi hiba. Makacs hátsérülése csökkentheti az értékét.

Miért éppen őt?

Az idén ezer sebből vérző Orlandóra majd minden poszton ráférne az erősítés. A leggyengébbek mégis a palánk alatti védőjátékban voltak. Ott, ahol Okafor a legnagyobb segítségükre lehet.