Fab Melo

 fab-melo-hd Név: Fab Melo Magasság: 7’0″ / 2,13 m
Poszt: center Súly: 244 lbs / 111 kg
Csapat: Syracuse Született: 06/20/90
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Steven Hunter
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

A régisulis centerek prototípusa, legalábbis a testfelépítését illetően. Drabális őrtorony a palánk alatt, igen komoly attak kell annak a várnak a bevételéhez, amit ő védelmez. Két lábon járó őserő, jelenlegi fizikai állapota akár már most lehetővé tenné, hogy leendő csapata bármelyik NBA pózna ellen beküldje a festékbe abriktolni. A hátrajáték minden aspektusában átlagon felül teljesít. A dobásblokkolás nála ösztönös cselekedet. Nem ugrik nagyot, de a ritmusérzéke a helyén van. A szemből érkező támadót minden félsz nélkül takarja be, de a gyenge oldali besegítéseknél is komoly tényező. A festékben otthonosan mozog, a támadásokat leginkább mennydörgésszerű zsákolásokkal zárja. A repertoárjából elő szokott még húzni gyűrűhöz közeli félhorgokat, és ritkán tempókat is a trapézon kívülről.

Ideális hóhér a rohanós csapatoknál – a löbbölt passzokkal bátran keresheti az irányító minden távolságból. Az a magasember, akire az edzője már első évében számíthat, ha sokat próbált veteránok a társai, akik tehermentesítik.

Gyengeségek

Nincsenek klasszikus centermozgásai a félhorgon kívül. Azt is elvétve használja. Háttal a palánknak igencsak elveszett. Bizonytalan. Kétszer is meggondolja, ha üresen van, hogy dobjon-e. Ha le kell ütnie a labdát, akkor baj van. A lepattanókkal érthetetlen módon kibékíthetetlen konfliktusa van.

Nem az a kifejezett akarnok, olykor lusta. Sok szempontból lesz a bírók kedvelt céltáblája. Tanulási, apróbb magánéleti problémák.