Gani Lawal

 gani-lawal-hd Név: Gani Lawal Magasság: 6’8″ / 2,03 m
Poszt: erőcsatár Súly: 233 lbs / 106 kg
Csapat: Georgia Tech Született: 1988. november 7.
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Leon Powe
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Jó felépítésű, hosszú karú erőcsatár, aki nemcsak adottságaira, de magas játékintelligenciájára is gyakran támaszkodik. Szüntelenül robotol a mezőnyben és a palánkok alatt. Ha éppen nem keresik őt labdával, üres elzárások tömkelegét adja, vagy a támadólepattanó szerzésének legjobb helyét keresi.

Jól és hatékonyan küzd a pozícióért, amit ha fel tud venni, könnyedén be lehet adni neki labdát. Háttal a gyűrűnek remek kis félhorgokat, és lefordulásból elemelt közeli tempókat fejlesztett ki. Előszeretettel használja a palánkot is.Emberével szemben állva is hatékonyan tud helyzetet kicsikarni.

Méreteihez képest gyors és hosszú első lépésével szinte azonnal ott tudja hagyni az ellenfelet. Ha lekövetik a mozgást, dobócsellel és sarkazásokkal próbálja elbizonytalanítani emberét. Jó érzékkel megy mindkét oldalon a lepattanókra.

Védekezésben nem ugrál, nem piszkál oda, mindig embere előtt maradva emeli magasba hosszú csápjait. Érti a játékot. Mindig ott segít csapatának, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Gyengeségek

Olyan játékosnak tűnik, aki kiegészítő szerepkörre született. Nem igazán vezér alkat, és a labdát se követeli magának.

A játék minden elemében fejlődésre szorul és fejlődés alatt áll. Bár nagyon biztatóak a palánk körüli forgolódásai és a fade-away tempók is, de érezhetően nem ösztönösek. A periméterről nem néz gyűrűre, és nem is jelent különösebb veszélyt. Büntetőzése a gyenge és a pocsék között ingadozik. A dobómozdulata egy picit “csuklótekert” és instabil.

Ha nyomás alá helyezik – kemény védő, kettőzés -, hamar zavarba jön, és könnyű tőle kicsikarni egy eladott labdát, vagy belehajszolni egy erőltetett dobásba.