Jared Dudley

 jared-dudley-hd_0 Név: Jared Dudley Magasság: 6’7″ / 2, 01 m
Poszt: kiscsatár Súly: 225 lbs / 102 kg
Csapat: Boston College Született: 1985. július 10.
Évfolyam: negyedéves NBA hasonmás: Brian Cardinal
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Évek óta (al)vezére az NCAA egyik legfegyelmezettebb csapatának. Mentálisan az NBA-ben is készen állhat a vezetői szerepre. Ha a “Szegény ember vízzel főz” jelmondattal indítanánk kosárlabda-mozgalmat, Dudley-nál keresve sem találhatnánk alkalmasabb jelöltet zászlóvivőnek. Fizikai korlátai miatt repertoárja nem gazdag, de amit tud, azt maximálisan kihasználja.

Kiscsatárként is elboldogul, de elsősorban a palánk közelében tevékenykedik. Szakszerűen és jó érzékkel pattanózik. Keresi és gyakran meg is találja a kontaktust és vele általában a büntetőket is. Nála több számmal nagyobb védőtől sem retten meg. Dobócsel-specialista. Intelligens védő. Decens tempódobás. Lát a pályán. Egyszerű, de hatékony támadójáték a gyűrű közelében. Egyszerre céltudatos profi és lelkes, hajtós közönségkedvenc. Jó néhány menedzser sajnálhatja majd, hogy nem vitte el az első kör vége felé. Nem ő lesz az első ilyen játékos a Boston College-ből.

Gyengeségek

Fizikálisan az NBA átlagát is alig üti meg. Lassú, ruganyossága Dzurják Csöpiével “vetekszik”, robbanékonysága pedig egyszerűen nincs. Emiatt kintről indulva egy-egyeznie reménytelen. Az NBA triplával lehetnek majd gondjai. Védekezésben olykor el kell majd dugni, mert ha valamelyik atlétikus pontgyáros “ráharap”, azon elmehet az egész meccs.