Jared Sullinger

 jared-sullinger-hd_0 Név: Jared Sullinger Magasság: 6’9″ / 2,06 m
Poszt: erőcsatár Súly: 280 lbs / 127 kg
Csapat: Ohio State Született: 03/04/92
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Tyler Hansbrough
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Háttal a gyűrűnek esélytelen megállítani, egy tolató kamionnal szemben több esélye lenne bárkinek. A lábmunkája nem tűr ellentmondást, egy ekkora testhez képest fürge, jó érzékkel rombol a lepattanók után, a palánk alatt mindent tud, amit egy magasembernek tudnia kell és tudnia lehet. Nem kapkod, jól választja meg a lehetőségeit támadásban, a szépen kivitelezett félhorog ugyanúgy megtalálható a repertoárjában, mint az idénre egyre biztosabbá váló távoli dobások, vagy éppen a lefordulásból elengedett tempók. Ha megfogja a pozíciót, akkor muszáj kettőzni. Ezekből kevés labdát ad el, észreveszi a passzsávokat, átlátja a területet, tökéletes small-ball center válhat belőle, aki a tudását sokkal inkább tudja kamatoztatni felállt védelemmel szemben, mintsem run and gun során.

Védekezése az átlag felső határát súrolja, Thad Matta edzősége mellett persze ez a minimum. A vékonyabb négyesek eleinte meg fogják verni a periméterről indulva, a szorgalom, és a már meglévő finesz azonban egy idő után bőven kielégítő bástyává teszi az NBA-ben is. Igazi példakép lehet, kócs kedvence típus, akiből a pályán amolyan halkszavú vezér is válhat.

Gyengeségek

Annyira atlétikus, mint egy… mint Glen Davis. Ez, és a magassága a négyes posztra predesztinálja, pedig pár centi, és talán az NBA egyik leendő legdominánsabb középjátékosáról beszélnénk. Így viszont egy olyan négyesről, akit a mai NBA ruganyos, deltás, robbanékony erőcsatárai talán élve fognak felboncolni. Támadásban szintet kell lépnie, legfőképpen, ami a gyűrűvel szembeni labdás mozgásokat illeti. Súlyproblémái lehetnek.