Játékos Erősorrend – Playoff Edition 3. rész

Az alábbi listán röviden bemutatjuk azt az 50 szerintünk legjobb, vagy talán legérdekesebb játékost akikkel találkozhatunk majd a rájátszás alatt. Néhányuknak vélhetően a nevét is elfelejtjük júniusra, de lesznek köztük olyanok is akik végleg beírják majd magukat a NBA történelemkönyvébe. A lista szubjektív, és a pillanatnyi rövidzárlat jogát fenntartottuk.

30. Tyson Chandler: A 2012-es DPOY megint visszatért Dallasba, ahol tevékeny részese lehetett a csapat elsõ és eleddig egyetlen bajnoki címének. A keret azonban teljesen kicserélõdött azóta, így nem sikerült hasonló szintre eljuttatni a gárda védekezését. A rájátszásban óriási teher hárul rá Szakáll pajtás ellen. Hiányosságok: Egészség. Erősségek: Testtel faultolni.

29. Manu Ginobili: Az elsõ körös Hall of famer argentín vitán felül minden idõk egyik legjobb dobóhátvédje. Fénykorában nem volt olyan játékelem, amelyben ne lett volna elit, beleértve a védekezést is. Mára már egyértelmûen megkopott, de Popovich remekül lekorlátozta a perceit, így 34 és 37 között egészségesebb, mint 31 és 34 között volt. Hiányosságok: Oscar díj, de még nem adta fel. Erősségek: Floppolás (és egyéb HOF képességek).

28. Giannis Antetokounmpo: Legyünk őszinték, Giannisnak semmi keresnivalója nem lenne ezen a listán. Ennek ellenére akárhányszor megnézzük ezt az ûrlényt, nem tudunk más következtetésre jutni, mint arra, hogy előbb-utóbb szupersztár lesz. Top 5 atléta már most, és még felfér rá néhány kiló izom. Hiányosságok: Még hiányzik a gyilkos ösztön. Erősségek: Földönkívüli adottságok.

27. Joakim Noah: A korábbi Roland Garros-gyõztes teniszezõ fia ugyan idén messze volt a tavalyi, DPOY szezonjától, de még mindig a liga egyik leghasznosabb centere, aki pechjére idén rákényszerült arra, hogy erõcsatárként is játsszon. Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy továbbra is az NBA egyik legjobban passzoló magasembere legyen. Hiányosságok: Szülinapi meghívó James partyjára. Erősségek: Grammra pontosan kimért zsugák.

26. Zach Randolph: Randolph a Blazersben, New Yorkban és Clippersnél eltöltött évek után 180 fokos fordulatot vett. Az egykoron a „ki ha én nem” mentalitást felvevő ERŐcsatár ma már képes arra, hogy csapata sikeréért brusztoljon, ahogy minden bajtársa teszi ezt a maciknál. A Grizzlies talán nem nyer idén bajnoki címet, de annak a csapatnak amelyik ki akarja őket golyózni, hat vagy hét kisebb háborút kell majd sikeresen megvívnia. Hiányosságok: Sport étrend. Erősségek: Medve alkat.

25. Pau Gasol: A HOF-várományos spanyol támadásban megújult idén, és megannyi év után újfent bizonyította, hogy mennyire jó elsõszámú pontszerző opció. Védekezésben azonban teljesen más volt a helyzet, ott a derék Pau élete egyik legrosszabb szezonját futotta. Thibodau ennek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy Gasol kezdõként (és fõleg centerként) játsszon. Hányosságok Bor helyett tejként „nemesedett” a védőoldalon. Erősségek: Pontszerzés.

24. Jeff Teague: A villámléptû irányító soha nem lesz szupersztár, de mindkét oldalon kiváló teljesítményre képes. Tudva ráadásul, hogy kiváló csere játszik mögötte Dennis Schröder személyében, azon sem kell aggódnia, hogy visszafogja magát. Hiányosságok: Hármasok. Erősségek: Crossoverek.

23. Jimmy Butler: Butler minden valószínûség szerint idén hazaviszi a MIP díjat. Ugyan a szezonkezdethez képest 2015-re visszaesett a teljesítménye, még mindig a liga egyik legjobb „védekezõ-támadó” játákosa, aki a labda mindkét oldalán klasszis teljesítményre képes. Hiányosságok: Fodrász. Erősségek: All-around játék.

22. Draymond Green: Az idei szezon DPOY díjára kiváló esélyekkel pályázó Greent a dobóhátvédtól a centerig bárkire rá lehet állítani, 2-tõl 4-ig pedig elit védekezésre képes. Mindemellett ráadásul megtanult úgy triplázni, hogy ki kelljen rá lépni, továbbá kiválóan passzol. Hiányosságok: Egy meccs erejéig bárkiből ősellenséget csinál. Erősségek: Már az óvodában megríkatta a csoporttársait némi – akkor még némi gügyögéssel vegyített – trashtalkkal.

21. DeAndre Jordan: Bár nem gondolom azt, hogy Jordannek kellene nyernie a DPOY díjat, az mindenképpen elvitathatatlan, hogy Griffin kiesése után elképesztõ hatékonysággal melózott. Jordan még ma sem, és valószínûleg soha nem lesz egy klasszikus értelemben vett bástya védekezésben, de a blokkjai és legfõképpen a lepattanói rendkívül fontossá teszik őt a Clippers rendszerében. Nincs mindig jó helyen, de megfélemlíti a támadókat. Hiányosságok: Kellő empátia a taktikai tábla felé. Erősségek: Highlight sapkák és zsákolások, Brandon Knight élve áldozása.

Szerző: Zukály Zoltán

Dátum: 2015. 04. 21.