06/07 Play-off konferencia döntő, Nyugat

San Antonio Spurs (58-24) – Utah Jazz (51-31)

Egymás ellen az alapszakaszban: 2-2

Hátvédsor: Tony Parkerre nem lehet rossz szava a San Antonio-i drukkereknek. Remek betörései, szép kiosztásai, és gepárd sebessége mellett a kulcspillanatokban sem tűnt el. Ha sikerül továbbra is dominálnia a játékot, akkor komoly problémái nem lesznek Popovich mesternek a hajhullásgátlóval. A mormon oldalon Deron Williamstől láttunk már meglepetéseket, a másodéves hátvéd bár rutintalan, de rendkívüli teljesítmény igénye van. Kettejük párharca márcsak azért is érdekes lesz, mivel valószínűsíthetőleg nem egymást fogják fogni. Majd elfelejtettem: A Spursnek Derek Fisherrel sincsenek épp barátságos emlékei…

Csatársor: Igazi klasszikus, ínyenc párharcnak lehetünk tanúi: A szikla eszkimó kontra gyilkos pókerarc igazi közönségcsalogató látványosság lesz. Hogy mennyire fekszik majd egymásnak a két torony bitang ereje, és mennyire lesz fontos az ész játék, az csak a párharc első meccsén fog kiderülni.

A pad: Váratlan segítség kell Manu Ginobili ellen! Ha a Jazz nem tud felvonultatni elegendő tűzerőt second unit-ként, a Spurs pillanatok alatt elléphet a kis argentin segítségével.

Összegzés: A pályaelőny és a rutin, a potenciál, a meglepetés, és a szerencse ellen. Jerry Sloan felfestheti a hadi színeket, mert e hatalmas párharcban minden tudására szüksége lesz esélytelen, ám vehemens csapatának.

Tipp: Ha San Antonioban nem sikerül jó hangosra feltekerni a Jazz rádió adását, akkor a sarkantyúsok valószínűleg már 6 meccs alatt folytathatják dinasztiájuk fényének csillogtatását.

Szerző: Kun Zsolt

Dátum: 2007. 05. 20.