Javaris Crittenton

javaris-crittenton-hd_0 Név: Javaris Crittenton Magasság: 6’5″ / 1, 95 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 195 lbs / 89 kg
Csapat: Georgia Tech Született: 1987. december 31.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Larry Hughes
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Fizikálisan a modernkori irányítók mintapéldánya. Magas, erőteljes, remekül egy-egyezik. Olajozott labdavezetését könnyed crossoverekkel mixelve általában termékeny betörésekből. Ezeket a betöréseket nem ritkán egy középtávoli tempó kedvéért megszakítja. Nem riad vissza a testi kontaktustól, és a reménytelennek hitt helyzeteket is képes hatékonyan befejezni. Akár méretes zsákolással is.

Tud dobni. Szeme és a keze is megvan ahhoz, hogy egy napon minőségi irányító váljon belőle. Jó érzéke van a labdalopáshoz.

Gyengeségek

Néha azt érezni rajta, hogy nagyon szeretne irányító lenni, és mindent megtesz az ügy érdekében. Teljesen kivonva magát a játékból igyekszik a társakat kiszolgálni. Ezt olykor remekül teszi, de ameddig minden erejével a többiekre koncentrál, nem veszi észre a saját helyzeteit. A ló másik oldalát jelenti az, amikor egyszemélyes csapatként próbálja reménytelen helyzetből kipofozni csapatát. Ezek a rövid időszakok rendszerint rosszul sülnek el. Mindez rengeteg eladott labdában és olykor fejetlen csapatjátékban is testet ölt.

Irányítóként mindkettőben “bűnös”, noha az idei Georgia Tech csapatjátékának kialakításában az egyébként kitűnő edző hírében álló Paul Hewitt sem jeleskedett. Megkérdőjelezhető dobásválasztás. Irányító vagy off-guard? Az őt választó csapat nagyot kaszálhat, de csúnyát is bukhat.