Jerryd Bayless

 jerryd bayless Név: Jerryd Bayless Magasság: 6’3″ / 1,91 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 180 lbs / 82 kg
Csapat: Arizona Született: 1988. augusztus 20.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Louis Williams
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Jó felépítésű, meglehetősen gyors, robbanékony és atlétikus hátvéd. Kevesen tudják tartani vele a tempót, és még kevesebben tudják megakadályozni azt, hogy gyűrűre törjön. Betöréseit a legkülönfélébb módokon fejezi be: zsákolás, ziccer, közeli tempó. Ha minden kötél szakad, bátran vállalja az ütközéseket és kiharcolja azt, hogy a vonalhoz állhasson, ahonnan jó százalékkal értékesíti a büntetőket.

Középtávoli tempói aranyat érnek, és távolról is életveszélyes. Nemigen kell foglalkoznia a felfestéssel, ugyanis akár 8 méterről is halálprecíz (ha jó napja van).

Figyelembe véve a mérhetetlen önbizalmát, valamint azt, hogy remek labdakezelése és sasszeme mellé önzetlenség is párosul, arra a konklúzióra jutunk, hogy támadóarzenálja kifogástalan. Mindezek mellett védekezésben sem vall szégyent. Keményen odateszi magát, és olykor meglepően hatékonyan semlegesíti az ellenfél kisembereit. Játékstílusa tökéletesen illik a profi ligába.

Gyengeségek

Annak ellenére, hogy egy gyengébb drafton akár az 1/1-es helyért is versenybe szállhatna, akadnak gyengeségei. Bár roppant tehetséges, de ugyanakkor egy picit alacsonyra méretezték, ezért mindenki azt várja tőle, hogy az edző jobb kezeként elirányítgasson a pályán. Addig jár jól csapata, ameddig ezt nem erőltetik rá. Nem szabad a benne rejlő dobóhátvédet elfojtani, ugyanis ha ez megtörténik, akkor könnyen válhat teljesen passzívvá.

Ugyanakkor viszont Iversonon és Ben Gordonon kívül ritka a sikertörténet a nagyon alulméretezett dobóhátvéd kategóriában és olykor még ők is kapnak apait-anyait a kritikusoktól. Néha más dimenziókban pörög, mint a többiek, és megesik, hogy emiatt buta hibákat követ el. Még nagyon fiatal és nem túl tapasztalt. Néha döcög a játéka.