JJ Hickson

 jj hickson Név: JJ Hickson Magasság: 6’9″ / 2,06 m
Poszt: erőcsatár Súly: 240 lbs / 109 kg
Csapat: North Carolina State Született: 1988. szeptember 4.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Brandon Bass
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Fiatal korát meghazudtoló testfelépítéssel rendelkezik. Masszív izomzatának köszönhetően, nemcsak hogy erős, de nagyon robbanékony, ruganyos és magasságához képest gyors is. Adottságait kegyetlenül kihasználja. Nagyon agresszívan, erőből játszik. Szinte lehetetlen kibillenteni az egyensúlyából. Felvállalja az ütközéseket. Nagy százalékkal értékesíti a kontaktus utáni dobásokat.

Jól forgolódik a palánk körül, széles vállaival könnyedén teremt magának helyet a tömegben. Sok dobócselt használ, és jól fordul le emberéről. Nem bonyolítja túl a dolgokat, mindig a legegyszerűbb utat választja a gyűrű felé. Ez nála legtöbbször a zsákolást jelenti. Átlagon felüli lepattanózó.

Gyengeségek

Alacsony kosár IQ. Sok rossz döntést hoz, buta hibákat is hajlamos elkövetni robotszerűen végrehajtott dobásfajtáival, cseleivel. Ha egyszer a palánk körül megkapja a lasztit elfelejti a passzolás szót. Addig erőlteti, ameddig bemegy, vagy ameddig szerelik. Mezőnyből nem veszélyes, ha eltávolodik a palánktól komoly gondjai akadhatnak. Nem túl labdabiztos és a tempói sem ülnek.

Megesik, hogy nem találja helyét a pályán. Főleg védekezésben nem, amikor el kéne váltani az embert. Az ő játéka tipikusan centerjáték, de nincs meg ahhoz a magassága, hogy a profik között ezt magas szinten kamatoztatni tudja. Nagyon nyers, sok munka lenne még vele, amihez 1-2 évnyi egyetem nagyon jól jött volna.