Joel Embiid

 JoelEmbiid_0 Név: Joel Embiid Magasság: 7’0″ / 2,13 m
Poszt: center Súly: 250 lbs / 113 kg
Csapat: Kansas Született: 03/16/94
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Hakeem Olajuwon
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Alig pár éve kezdett csak el kosarazni a fiatal kameruni, de ösztönös kosaras mozdulatai olyanok, mintha már a babakocsiban a Spaldinggal foglalatoskodott volna. A sport persze nem áll távol tőle, labdarúgó és röplabdás múlttal rendelkezik, vérében van a csapatjáték. Égimeszelő, kinyújtott karjaival szinte a földön maradva is tudna zsákolni. Kidolgozott fizikum. Termetéhez képest meglehetősen aktív és lendületes.

Védőlegenda-potenciál, kis fegyelemmel idővel az NBA blokk-királyai között lehet. Összeszedett mozgása miatt a pattogósabb magasok előtt is ott tud maradni. Fundamentális lepattanózó, a többiek átugrálása helyett szakavatottan zárja ki az ellenfelet.

Meccsről meccsre lehetett megfigyelni fejlődését a támadóoldalon. Horogdobások, ritmusváltások, lepördülések, dobó- és testcselek. Fejlődő tempódobás és büntetőzés. Különleges, rég nem látott centertehetség.

Gyengeségek

Nyers még, ami legfőképpen a döntéshozatalán látszik. Érthetetlen passzok az ellenfélnek. Néha az agya a lába előtt jár, aminek hatására megmosolyogtató mozdulatsoroknak lehetünk tanúi. Olykor fegyelmezetlen védő, meg kell tanulnia, hogy nem lehet mindent leblokkolni. Kissé mintha puha lenne, ekkora testtel neki kéne az embernek lenni a gáton.