Julian Wright

 julian-wright-hd_0 Név: Julian Wright Magasság: 6’8″ / 2, 04 m
Poszt: kiscsatár Súly: 225 lbs / 102 kg
Csapat: Kansas Született: 1987. május 17.
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Boris Diaw/Gerald Wallace
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Általában az irányítókról szokás azt mondani, hogy jobbá teszik társaikat, de ez igaz a Kansas csatárára is. Teljesen alárendeli magát a csapatnak, mindig ott segít, ahol a legnagyobb szükség van rá. Társai nyugodt szívvel vállalhatnak kétes dobásokat is, mert nagyon agresszívan és hatékonyan kapkodja a támadó lepattanókat.

A játék legtöbb elemében képes kiemelkedőt alkotni. Védekezik, pontot szerez és kiszolgálja társait. Nagyon fürge és ruganyos, aminek köszönhetően könnyűszerrel veri meg emberét, majd ha a helyzet azt kívánja, átzsákolja az elé merészkedőket. Crossovereivel és ritmusváltásaival bármikor, bármelyik védelmet összekavarja, majd előhúzva tarsolyából a Steve Nash-t megszégyenítő passzait, gondoskodik az emlékezetes pillanatokról. Sokoldalúságának köszönhetően felállt védelmeket is könnyen feltör, lerohanásnál pedig egyenesen brillírozik akár Jason Kidd-i, akár Kenyon Martin-i szerepkörben.

Igazi varázsló a pályán, aki egészen biztosan nagy közönségkedvenc lesz az NBA-ben. Gyakorlatilag négyposztosnak mondható, vagy ha úgy tetszik egy erőcsatár bőrébe bújtatott irányító. Nem a legvaskosabb testfelépítésű csatár, de nem riad vissza a testi kontaktustól. Nagy harcos, akinek vére forr a győzni akarástól.

Gyengeségek

A legnagyobb gondja a távoli dobásokkal van, a triplavonalon kívülről teljesen veszélytelen. Gyengén büntetőzik. Egyik este úgy játszik, hogy legszívesebben már most beszavaznánk az NBA All-Starra, majd a következő meccsen teljesen eltűnik a pályán. Látványos és szemet gyönyörködtető játékával viszonylag sok hibás döntésbe (kihagyott zsákolások, eladott vagy tiszta dobóhelyzetekből továbbpasszolt labdák) kényszeríti magát.