Kevin Love

 kevin-love-hd_0 Név: Kevin Love Magasság: 6’9″ / 2, 07 m
Poszt: erőcsatár Súly: 260 lbs / 118 kg
Csapat: UCLA Született: 1988. szeptember 7.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Anthony Mason
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Érett, nagyon jól képzett, sokoldalú erőcsatár. Mint a gondos iparosmester, olyan szívesen és olyan aprólékos hozzáértéssel bíbelődik a palánk alatti pozícióharc rejtelmeivel, kifejezetten élvezi a minden egyes centiméterért folytatott küzdelmet. Ha bedolgozta magát a kívánt helyre, egyszerű, de nagyon hatékony eszközöket alkalmaz. Türelmesen és biztos kézzel válogat széles fegyvertárából. Dobócsel-specialista. Jól kidolgozott tempódobás, figyelemreméltó triplázó. Jó százalékkal értékesített, szép fade-away és turn-around tempók.

Mindig a maximumot nyújtó, kiváló csapatember. Nagyon erős csapat magasan legjobb játékosa volt újoncként is. Szélesvállú, jól megtermett játékos, akit egyik palánk alatt sem lehet figyelmen kívül hagyni. Kitűnő ütemérzéke, elszántsága sok lepattanóban és jó néhány blokkban is testet ölt. Szívesen és jól passzol. Jó helyezkedése miatt védekezésben is hasznos.

Gyengeségek

Ruganyossága, robbanékonysága az NBA-ben aligha üti majd meg az átlagot. Bár fürgébb, mint amilyennek első pillantásra látszik (ezzel nem mondtunk sokat), védekezésben vészes gondjai lehetnek a szuperatlétákkal. Kérdéses, hogy az NBA sokkal atlétikusabb világában tud-e majd akár csak fele olyan eredményes pontszerző lenni, mint az egyetemen volt.