Kit sodor a szél Chicagóba?

Aki látott csak egy Bulls-meccset is idén, annak világos volt, hogy Gordonék két dologra építik a játékukat: védekezés és tempódobás. Védekezni majdnem mindig lehet jól (ha az ember és a csapat tud és akar), de a tempódobásoknak megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy nem mindig mennek be. Főleg ha az ellenfél tudja, hogy csak azokra kell figyelni.

Márpedig Ben Wallace-t nehéz összekeverni Tim Duncannel, ezért aztán a Bulls nem is igen szerez pontot a palánk alól. Ennek megfelelően februárban szinte mindenki azt várta, hogy a Chicago bemozdul a piacon, hiszen mindenük (nagy lejáró szerződés (Brown), fiatal, máris fajsúlyos, de nem érinthetetlen tehetségek (Hinrich, Gordon, Deng), kicsit kockázatos, de nagyon szépreményű fiatal (Thomas) és magas draftjog (New York)) megvolt, ami akár egészen nagy nevek elhozatalához is elég lett volna.

A Bulls azonban nem csinált semmit, és a Detroit ellen csak másfél meccsen sültek a kezek, így aztán máris lehet gondolkozni a csapat jövőjén. Aki közel van a tűzhöz, annak nyilván gyorsabban pörög az agya, így aztán Scott Skiles edző rövidesen nyilvánosságra hozta elmélkedéseinek bombasztikus végeredményét: kell egy ponterős magasember!

Ki gondolta volna?

De mert az nba1.hu keményen dolgozó szerkesztősége nem szeretné, ha a Bulls egy félév után újabbakat vesztegetne el, jöjjön néhány csereötlet.

Aufpassen, Tisztelt Olvasó (copyright by Karinthy), az első bonyolult lesz:

Chicago-Memphis-Orlando-Portland

Chicago adja: Nocioni (sign-and-trade), 1/9-es draftjog, Griffin, Khryapa
Chicago kapja: Gasol, 2/54-es draftjog

Memphis adja: Gasol
Memphis kapja: Khryapa, Griffin, 1/6-os draftjog

Orlando adja: 2/54-es draftjog
Orlando kapja: Miles, 1/9-es draftjog

Portland adja: Miles, 1/6-os draftjog
Portland kapja:Nocioni

A Bulls megkapja All-Star kaliber magasemberét, a Memphis nemcsak Odent (feltételezve, hogy övék lesz az 1/1-es draftjog), hanem Conley-t is draftolhatja és rengeteg pénzt spórolnak. A Magic szerez egy magas draftjogot és bevállalja a Miles-féle kockázatot, ugyanettől szabadul meg a Portland a saját draftjogának árán és még Nocionit is „zsebreteszik”, akit a védekezést és a munkamorált szem előtt tartó McMillan edző örömmel üdvözölne.

A második egy korábbi ötlet módosított változata:

Stoudemire Minnesotába, Diaw Chicagóba

Nocioni (sign-and-trade) Minnesotába

Garnett Phoenixbe

A Bullsba egy sokoldalú, intelligens csatár érkezik, a Minnesotába a Stoudemire-Nocioni páros lehelhet új életet, úgy hogy nem lépnek egymás sarkára, a Suns szempontjait pedig lásd itt:

Jövőre hova süt a nap?

A harmadik forgatókönyvben a chicagói fazonigazítást nyugati irányítókeringő kíséri.

Duhon és Griffin Phoenixbe

Banks, Piatkowski és 1/29-es draftjog Sacramentóba

Abdur-Rahim Chicagóba

Bulls-drukkerek (és többiek), tessék választani!

 

Dátum: 2007. 05. 21.