Luol Deng

 luol-deng Név: Luol Deng Magasság: 6’8 / 2,03 m
Poszt: kiscsatár Súly: 220 lbs / 100 kg
Csapat: Duke Született: 16/04/85
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Eric Williams
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Sajátos, masszív felépítésű kiscsatár. Első pillantásra lomhának tűnik, de nem az. Okosan használja tömegét a betöréseknél. Átlagon felüli lepattanózó. Sem a kosár közelében, sem a mezőnyben nem esik zavarba.

Képzett, kemény védő. Térdig érő karjai miatt jó pár labdát lop és blokkol. Megbízható kinti és középtávoli dobó. Játéka sallangmentes, mindig a legegyszerűbb utat keresi a legjobb megoldáshoz, a csapatérdekeket szem előtt tartva. Fiatal kora ellenére keményen edző, vérbeli profi.

Gyengeségek

Semmiben sem kiemelkedő, vélhetőleg sohasem lesz nagy sztár. Egy-egyezése csak átlagos. Néha elfeledkezik csapattársairól.

Miért éppen őt?

A Chicagónak láthatóan elege van a középiskolások és az önjelölt sztárok csapattá szervezésének lesújtó eredménytelenségéből. John Paxson menedzser eredményt, Scott Skiles edző pedig jobb védekezést szeretne látni. Deng mindkettőjük kívánalmainak megfelel. A Duke csatára az első pillanattól kezdve produkálni fog és elvégzi majd azt a fajta „piszkos” munkát, amire minden jó csapatnak szüksége van. És a még mindig csak 19 éves Deng könnyűszerrel tovább is fejlődhet.