Marco Belinelli

 marco-belinelli-hd_0 Név: Marco Belinelli Magasság: 6’6″ / 1, 98 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 200 lbs / 91 kg
Csapat: Climamio Bologna Született: 1986. március 25.
Évfolyam: NBA hasonmás: Brent Barry
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Az egyik legtehetségesebb, ha nem a legtehetségesebb olasz kosaras, akinek játéka látványos, mint a tengerentúliaké, de nem nélkülözi az európaiak ésszerűségét sem. Pár éve még irányítót akartak faragni belőle, de ehhez túl jó volt a keze és túlságosan perzselő a dobókedve.

Szeret a csapat élére állva villogni, és 7-8 méteres tripláinak vagy gyorsindításos zsákolásainak köszönhetően ennek a nézők gyakran szemtanúi. Középtávolról szinte hibátlanul tüzel, bármilyen helyzetben, többek között védővel az arcában, hátradőlve is. Hihetetlen gyorsan emeli dobásra kezét, ha ehhez társítjuk robbanékonyságát és gyorsaságát, valamint megfűszerezzük a betonbiztos labdakezelésével, akkor megállíthatatlan egy-egyezőt kapunk eredményül.

Ilyen játékosra szokták bízni a nagy dobásokat is, és ez alól Belinelli sem kivétel. Szereti elvállalni és hidegvérrel értékesíteni a “meleg” helyzeteket. Ha nagyon akar, passzolni is tud. Hosszú kezeinek és jó ütemérzékének köszönhetően szinte mindig zavarja a passzsávokat.

Gyengeségek

Csak átlagos védő. Nem teszi oda keményen magát, és a testi erő hiányában nehezen elképzelhető, hogy a Wade-féle izomvillámokat meg tudja majd állítani. Ha ilyen téren fejlődik (tömeg), akkor a támadó térfélen a palánk alatt is sokkal veszélyesebb ellenfél lesz. Jelenleg ugyanis inkább fineszes, mint agresszív a körtében.Néha forrófejű és feleslegesen bonyolítja a helyzeteit. Olykor a látványos megoldás árnyékában rejtőző egyszerű utat nem veszi észre. Figyelembe véve a korát ezeken a negatívumokon nem nagyon lepődünk meg, hiszen még alig 20 éves.