Mario Chalmers

 mario-chalmers-hd_0 Név: Mario Chalmers Magasság: 6’2″ / 1,88 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 180 lbs / 82 kg
Csapat: Kansas Született: 1986. május 19.
Évfolyam: harmadéves NBA hasonmás: Earl Watson
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Méltatlanul alulértékelt hátvéd. Az egyetemi bajnokság egyik legjobban védekező kisembere. Hihetetlen gyors reakcióinak és robbanékonyságának hála, labdaszerzéseivel gyakran dermeszti le a támadó csapatot. A passzsávok sincsenek biztonságban, ameddig Chalmers az ellenfél soraiban ólálkodik, mindenbe belepiszkít, mindenhol jelen van. Tapadós, vérszívó védő.

A másik oldalon is képes gyilkolni. Remek tripladobó, akire a kiélezett szituációkban számítani lehet. Önzetlen és jó szeme van a passzoláshoz. Sokat fejlődött a labdabiztossága. A három egyetemi év alatt gólpassz átlaga növekedett, míg eladott labdái csökkentek. Nem vállalja túl magát, tisztában van vele, hogy támadásban nem neki kell az első opciónak lenni. Ha Rondónak sikerült, neki miért ne sikerülne?

Gyengeségek

Annak idején az egyik legtehetségesebb középiskolás irányítóként tartották számon. Mára sokan megkérdőjelezik azt, hogy bevethető-e az egyes poszton. Nem nevezhető klasszikus irányítónak, aki elvezényel egy csapatot. Labdavezetése még mindig a kritikák kereszttűzében van, csakúgy, mint a betörései. Ügyesen kezdi, de a befejezéssel és a döntéshozatallal meggyűlik a baja.