Meyers Leonard

 meyers-leonard-hd_0 Név: Meyers Leonard Magasság: 7’1″ / 2,16 m
Poszt: center Súly: 245 lbs / 111 kg
Csapat: Illinois Született: 02/27/92
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Marcin Gortat
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Magasságához viszonyítva minden idők egyik leggyorsabb és legkönnyedebb mozgású centere. Szorgosan és fegyelmezetten próbál pozíciót fogni az ellenfél palánkja alatt. Félhorgok mindkét kézzel. Tisztes játékintelligencia, időben szabadul a labdától. Igyekvő. Képzett centermozgások támadásban.

Statisztikáit felértékeli, hogy sem edzője, sem csapattársai enyhén szólva nem álltak a helyzet magaslatán a köré épülő támadójáték megkonstruálásával, noha Leonard potenciális dominanciája megkívánta volna azt. Jó büntetőzése megfelelő alapot szolgáltathat tempódobásának fejlesztéséhez. Ideális célpont elzárás-leválások befejező emberének. Az NBA centerszegény világában idővel nagyot kaszálhat, aki megbecsüli őt.

Gyengeségek

Nem elég erőteljes lábmunka. Ezért gyakran nála jóval kisebb emberek is betolják a palánk alá és pontot dobnak róla. Döntéshozatali problémák védekezésben, jó néhányszor nem találja meg a megfelelő pozíciót. Nem elég kemény. Mindezek miatt (különösen a saját palánkja alatt) távolról sem olyan domináns, mint amennyire a magassága, felépítése és mozgékonysága predesztinálná.

Jót tesz majd a harciasságának, mikor a profik majd párszor szájbakönyökölik – csak a miheztartás végett. Az NBA-ben jócskán lesz szüksége időre és türelemre, míg teljesen ki tud majd bontakozni.