Michael Kidd-Gilchrist

 michael kidd-gilchrist1 Név: Michael Kidd-Gilchrist Magasság: 6’7″ / 2,01 m
Poszt: kiscsatár Súly: 232 lbs / 105 kg
Csapat: Kentucky Született: 09/26/93
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Gerald Wallace
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Az egyetemi bajnokságban vannak láthatatlan, átlagos, és jó védők. És van Michael Kidd-Gilchrist, aki mellett kétféleképpen lehet pontot szerezni: óriási mázlival vagy sehogy. Hátrajátékban gyakorlatilag nincs gyengéje, a besegítései, a passzsávok lelézerezése, az egy-egy elleni radírozása mind megérne egy doktori disszertációt. Bődületes akarnok, neki soha nem elég a munkából, az évek során ez segített neki abban, hogy a teste és az agya sebészi pontossággal együttműködve olvassa a védekezést, és az abban létrejövő változásokat. Málhás szamárként gyűjtögeti a lepattanókat, keresi a kontaktot, bátran támadja a gyűrűt, de ha kell a társait is bevonja a játékba. Sokoldalú, gyors, ruganyos, erős, olyan, amilyennek a mai NBA-ben egy kiscsatárnak lennie kell.

Érzésből játszik, de igazán az teszi veszélyessé, hogy ez az ösztönös kosárlabda kellő játékintelligenciával párosul. Győzni akarása, lelkesedése határtalan, csapata motorja, akiből minden társa azonnal erőt tud meríteni. Remek labdakezelés, magasságához képest hosszú karok, kiváló szem-kéz koordináció, az NBA egyik újsütetű tripla-dupla masinája lehet.

Gyengeségek

Ami miatt mégis csapattársa, és nem ő a konszenzusos 1/1-es, az a dobás. Hat méternél távolabbról talán az óceánba is nehezen találna bele, középtávolról inkább kiszámíthatatlan, mintsem megbízható, és ez óriási hendikep a draft többi elit kiscsatárával szemben. A dobómozdulatán és a szelekcióján sem árt javítania, roppant sokat kell dolgoznia, hogy ebben a “versenyszámban” egyáltalán komolyan lehessen venni.

Bár fizikálisan készen áll az NBA-re, fér még rá izom, és kell is rá pakolni, hogy tényleg megállíthatatlan legyen. Néha nem ártana balra indulnia, miután leüti a labdát.