Nick Young

 nick-young-hd_0 Név: Nick Young Magasság: 6’6″ / 1, 98 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 200 lbs / 91 kg
Csapat: USC Született: 1985. június 1.
Évfolyam: harmadéves NBA hasonmás: Ron Mercer
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Az idei draft nem a legtelítettebb olyan dobóhátvédek terén, akik alkatilag megfelelnek az NBA paramétereknek. Young az egyik ritka kivétel. Hosszú karjai, higanymozgása, elegáns mozdulatai biztosítják azt a pluszt, amivel kiemelkedhet az átlagos hátvédek közül.

Ügyesen közlekedik a labdával, előszeretettel alkalmaz dobócseleket, hogy aztán mértani pontossággal értékesítse a közeli és középtávoli dobásait. Átlagon felüli gyorsaság és ruganyosság. Szinte soha nem vállalja túl magát, ez a dobószázalékaiból világosan kiderül.

Gyengeségek

Olykor nagyon ügyesen oldja meg a palánk körüli helyzeteket, betöréseket, de ennek elég ritkán örülhet a közönség. Ha teheti, elkerüli a test-test elleni ütközeteket, és igyekszik inkább középtávoliakkal operálni. Megesik, hogy támadásban csak egy ponton áll és várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön.

Szoros védőőrizettel megkínlódhat, mert nem igazán robbanékony az első lépése. A védő oldalon rendszerint nem strapálja magát, ráadásul általános passzivitását olykor túlzott kapkodás és csapkodás formájában igyekszik kompenzálni. Ez olykor fault problémákba vagy gyors labdaszerzést remélő kiugrálásba torkollik. Majdnem kétszer annyi eladott labda, mint gólpassz.