Nicolas Batum

nicolas-batum-hd_0 Név: Nicolas Batum Magasság: 6’8″ / 2, 04 m
Poszt: kiscsatár Súly: 210 lbs / 95 kg
Csapat: Le Mans Született: 1988. december 14.
Évfolyam: NBA hasonmás: Tayshaun Prince (sokkal félénkebb kiadásban)
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Szilárd alapokkal rendelkező, képzett játékos. Finom csuklója van, tanítanivaló dobómozdulattal. Rendszerint jó döntéseket hoz. Igazi csapatjátékos, aki a társakat is előszeretettel vonja be a játékba, és alárendeli magát a csapat érdekeinek.

Ruganyossága és hosszú karjai gyilkos párost alkotnak. Hatékony lepattanózó (válhat belőle), és olykor könyörtelen dobásblokkolóként is tevékenykedik. Fiatal kora ellenére meglepően érett játékot játszik, és a palánk környékén is ügyesen mozgolódik.  Háttal a gyűrűnek sincs elveszve. Fineszes horgok, okos sarkazások.

Igazi európai kosárlabdát játszik. Sokat mozog labda nélkül, mindig keresi a jobb helyzetben toporzékoló társakat, és végtelenül türelmes, nem megy bele lehetetlen helyzetekbe.

Gyengeségek

Nagyon vékony és nem túl fizikális játékos. Ha lehet, kerüli a test-test elleni harcot. Ebből kifolyólag védekezésben akadhatnak majd gondjai. Az oldalirányú mozgása nem túl gyors.

Nem elég agresszív. Bár olykor megvillantja a robbanékonyságát és a crossoverét, nem áll össze a kép, és nehezen váltja kosárra egyébként jó adottságait. Hajlamos eltűnni és néha csak úgy továbbpasszolgatni a helyzeteket. Labdakezelésén mindenképp finomítani kell, és a gyilkos ösztönnel sem ártana megismertetni.