O.J. Mayo

oj-mayo-hd_0 Név: O.J. Mayo Magasság: 6’5″ / 1, 95 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 210 lbs / 95 kg
Csapat: Southern California Született: 1987. november 5.
Évfolyam: elsőéves NBA hasonmás: Larry Hughes (legjobb évek) / Deshawn Stevenson
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Mayo egy egyéniség, egy fogalom. 14 éves kora óta reflektorfényben él. Nagyon jól tűri és kezeli a hypeot és a kritikát egyaránt. Érett játékos, már-már rutinosnak mondható, aki a kosárlabda minden elemében otthonosan mozog. Önbizalomért, magabiztosságért nem kell a szomszédba mennie. Képes egy csapatot a hátára venni, igazi vezéregyéniségnek lenni. Az edző és társai is nyugodtan támaszkodhatnak rá.

Borzalmasan jó felépítés. Szálkás, zsírmentes kidolgozott izomzat. Gyors, robbanékony és ruganyos lábak. Ügyesen használja ki testi adottságait, képes sokoldalúan támadni. Betörések, zsákolások, crossoverből felemelt tempók, futkorászás labda nélkül, és triplák. Félpályán belülről bárhonnan veszélyt jelent. Nagyon érzi a gyűrűt, és érzi az üres társakat is. Labdakezelése első osztályú. Több poszton is bevethető. Nagyon jó védő, és szemfüles labdatolvaj.

Gyengeségek

Ha öt centivel magasabb lenne a következő Kobe-t ünnepelhetnénk. De nem magasabb, így csak egy (picit) alulméretezett kettes. A rossz napjain pocsék dobóteljesítmény mellett sem hajlandó visszafogni magát. Nem ártana megértetni vele, hogy nem neki kell mindent megoldania.

Keveset támadja a gyűrűt, nem vállal fel elég ütközést, kevés faultot harcol ki. Túlságosan sokat erőlteti a kinti dobást, és a tempókat. Nem vigyázz eléggé a lasztira, sok az eladott labda.