Perry Jones

Athletics - Headshot, mugs - Highers Simpson Athletics Complex, Life Skills room - 09/01/2010 Név: Perry Jones Magasság: 6’11” / 2,11 m
Poszt: kiscsatár Súly: 235 lbs / 107 kg
Csapat: Baylor Született: 09/24/91
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Yi Jianlian
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Atlétikus, magas, robbanékony (kis)csatár. Bődületes tehetség. Sokoldalú, mert az egyetemen a méretei miatt sokszor erőltették a palánk alatt, holott egy kiscsatár képességeivel vezet labdát, és legalább olyan gyors is. A rugói veszedelmesek, ideális végrehajtó lerohanások során. Amennyiben jó kezekbe kerül, félelmetes védő válhat belőle, ha bátor akarnék lenni, megkockáztatnám, hogy pár éven belül ő is azon kevés NBA-játékos közé tartozhat majd, akik mind az öt posztot le tudják védeni. A karfesztávolságának köszönhetően hajlongás nélkül köti be a cipőfűzőjét, ebből a passzsávok lehalászásánál, és a pattanóknál rengeteget profitálhat. Labdakezelése kifogástalan, habár nem konzisztens, de simán behinti a triplát, akár 7,5 méterről is.

Szemtől-szemben, középtávolról foghatatlan, az első lépését a statikusabb védők nem tudják lekövetni, ha pedig hátrányba kerülnek vele szemben, akkor jönnek a súlyos zsákolások. Dobásának mechanikája szebb, mint legtöbb kortársáé, azonban ha hatékony támadófegyverré szeretne előlépni, akkor a tempóit be kell dobálnia.

Gyengeségek

Talán a draft legkomolyabb bust várományosa. Nyers. Poszttalan, amolyan stretch erőcsatár. Átlagos pattanózó, és a légelhárítás sem az ő műfaja, pedig a hossza megvan hozzá. Palánknak háttal veszélytelen, az erősebb ellenfelek (márpedig kevés lesz majd, aki nem ilyen) fel fogják falni. Kerüli a kontaktot, könnyen kibillenthető az egyensúlyából és idén többször tűnt motiválatlannak.

Az idei produkciója kiábrándító volt, csaknem minden statisztikai kategóriában visszaesett – saját bevallása szerint sem tudott kiegyensúlyozottan végigjátszani egy meccset. Nehezen érthető, hogy ezekkel a képességekkel hogy tudott ilyen súlytalan benyomást kelteni.