Roy Hibbert

 hibbert Név: Roy Hibbert Magasság: 7’2″ / 2, 16 m
Poszt: center Súly: 278 lbs / 126 kg
Csapat: Georgetown Született: 1986. december 11.
Évfolyam: negyedéves NBA hasonmás: Eddy Curry
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Ügyesen összerakott játékos. Amikor az egyetemre bekopogott, csak egy túlsúlyos óriás volt. A négy év alatt rengeteget fejlődött.

Főleg támadásban villog. Meglepően jól vezeti a labdát, és ha úgy adódik (lekettőzik) gyorsan szabadul meg tőle. Háttal a gyűrűnek érzi a helyzeteket. Ha kell gyűrűre tőr, ha kell horgot dob, de ha éppen úgy adódik, akkor ügyes lepördülésekkel találja meg a legjobb utat a gyűrű felé. Ha bejut a festékbe, nehéz megállítani.

Nagyon jól helyezkedik, a társak kihagyott dobásait ügyesen pöcköli vissza. A másik oldalon hosszú karjait a magasba emelve mindent betakar, nem könnyű átdobni.

Gyengeségek

Puhány. Talán ez a legjobban őt jellemző szó. Egy rakás áldást kapott az égiektől, amit nem használ ki. Támadásban nem teszi ki a könyökét, nem döngeti az ellenfeleket 130 kilójával, és sok esetben kerüli a kontaktust. Annak ellenére, hogy egy jól védekező csapat alapembere, az egyéni védekezésével nem büszkélkedhet. A nála egy fejjel alacsonyabb játékosok is bármikor harcba szállhatnak vele, ha elég agresszívak.

Lepattanózása kritikán aluli. Lassú reakcióidejéből adódóan rengeteg támadó lepattanót engedélyez az ellenfeleknek. Atlétikussága abszolút nincs. Nagyon lomhán mozog, sokszor úgy tűnik, hogy tüdővel nem bírja. A draft másnapjától sürgősen be kell utalni egy konditerembe.