Rudy Fernandez

 rudy-fernandez-hd_0 Név: Rudy Fernandez Magasság: 6’6″ / 1, 98 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 172 lbs / 78 kg
Csapat: Joventut Badalona Született: 1985. április 4.
Évfolyam: NBA hasonmás: Derek Anderson
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

A spanyolok nagy reménységének hosszú karjai vannak, jól kezeli a labdát, gyors első lépésének köszönhetően könnyedén veri meg emberét, és kellőképpen ruganyos ahhoz, hogy átzsákolja a tétovázó centereket. Távoli dobásai rendszerint a hálóban kötnek ki, és a büntetőket is nagyon precízen értékesíti. Igazi csapatjátékos, aki nemcsak hatékonyan, de látványosan is passzol.

Kellemetlen védő, mindenhova odaér, mindenbe belepiszkál. Nem kell nagyon meglepődni rajta, ha néha kioszt egy-két sapkát is. Kiforrott “csomag”, amelynek tartalma igazi kincs lehet olyan csapatoknál, ahol sokoldalú kiegészítő emberre van szükség. Nagyon jól edzhető.

Gyengeségek

Már évek óta dolgoznak vele, az izmok azonban nem nagyon akarnak duzzadni. Bármennyire is igyekszik a védő térfélen, kissé vézna testét egyszerűen betolják a gyűrű alá és ott végeznek vele. De ha nem, akkor egy elzárás bőven elég arra, hogy hatástalanítsák, ugyanis nagyon nehezen töri át őket.

Erősségei ismertek voltak évekkel ezelőtt is, de rendre visszalépett a draftról abban reménykedve, hogy sikerül még magasabb szintre emelni játékát. Stagnálni látszik, talán fejlődése elérte azt a pontot, ahonnan nincs tovább, csak csiszolni lehet a félkész részeket.