Terrence Ross

 terrenceross Név: Terrence Ross Magasság: 6’6″ / 1,98 m
Poszt: dobóhátvéd Súly: 195 lbs / 88 kg
Csapat: Washington Született: 02/05/91
Évfolyam: másodéves NBA hasonmás: Latrell Sprewell (kései évek)
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Jó felépítésű, nyúlánk hibrid a kettes és a hármas poszt között. Labdakezelése magabiztos, a Huskies lerohanásait rendre egyedül vezette, melyek végén kifinomultan hozta helyzetbe társait – ha épp nem egymaga fejezte be az akciót. Mozgása könnyed, dobómozdulata tanítanivaló. 1-2 avatott csel után nagyon gyorsan villan a csuklója. Sok triplát is elsüllyeszt. Elképesztő magabiztossággal veszi vállára csapatát a fontos pillanatokban is. Jó érzékkel ugrasztja fel helyükről a szurkolókat egy-egy váratlan hármassal vagy erőteljes zsákolással.

Képes tolatva bevinni emberét a palánk alá. Hosszú csápjait a védelemben is aktivizálja, ha saját emberének őrzéséről, társaknak való besegítésről vagy éppen a lepattanó letépéséről van szó.

Gyengeségek

Habár a meccsek sorsdöntő pillanataiban rendre őt mutatja a kamera, a mérkőzések csendes felében teljesen láthatatlan tud lenni. Túlzott önbizalma néha rossz döntésekbe és csapnivaló dobásokba hajszolja. Lehetne robbanékonyabb, bár meglévő atletikus adottságait sem tudja mindig kihasználni. Betöréseknél némi plusz agresszivitás jól jönne. Nem biztos, hogy vezérszerep fog jutni neki egy NBA csapatnál. Éltesebb másodéves, már elmúlt 21 éves.