Tiago Splitter

 tiago-splitter-hd_0 Név: Tiago Splitter Magasság: 6’11” / 2, 11 m
Poszt: center Súly: 240 lbs / 109 kg
Csapat: Tau Vitoria Született: 1985. január 1.
Évfolyam: NBA hasonmás: Chris Mihm
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Alkata és felépítése sok NBA csapat számára vonzó lehet. Nem egy izomkolosszus, de nem kell őt félteni a tábla alatti ütközetekben. Ügyesen dolgozik a körtében, megy a támadólepattanókra, palánk körül megoldja a helyzeteit. Nem fél a testi kontaktustól, falttal együtt is rendszerint megtalálja a gyűrűbe vezető utat.

Igazából a védő térfélen mutatott játéka állít közé és a többi tehetséges fiatal magasember közé szakadékot. Nagyon okosan helyezkedik, testtel és felemelt kezekkel védekezik (ahogy azt tanítják), a lepattanókra agresszívan megy, de ugyanakkor figyelve a társaira, rendszerint nem mulasztja el a besegítéseket sem. Nem egy blokkológép, de hosszú karjai és agresszív hozzáállása bőven elegendő arra, hogy az embere reménytelen dobásokba keveredjen.

Sokkal nagyobb tapasztalattal érkezik a ligába, mint egy átlag európai, hiszen 15 éves kora óta játszik Spanyolországban, és jelenleg is az egyik európai elitcsapat oszlopos tagja.

Gyengeségek

Előfordulhat, hogy karrierje delelőjén is csak egy NBA cserepad biztos pontja lesz. Alkata és tehetsége ennél sokkal többre predesztinálná. Nagyon hosszú út áll még előtte, az alapokat elsajátította, de a palánk alatti fegyvertárát is jócskán bővítenie kell, a periméterről majdhogynem impotens, és a büntetőket is ramatyul dobja.

Nem tűnik olyan jó lepattanózónak, mint amit az alkatához akarva-akaratlanul párosítanánk. Fizikai ereje megvan ugyan, de csak annyi, amit otthonról magával hozott. Teste könyörög a súlyokért.